8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Bakırhan ve Karatekin İtalya'da

Roma Belediye Başkanı Andrea Catarci'nin davetlisi olarak İtalya'ya giden DTP merkez yöneticisi Tuncer Bakırhan ile Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, 2 hafta boyunca bu ülkede çeşitli temaslarda bulunacak. 

Tuncer Bakırhan ve Zülküf Karatekin, 2 Temmuz'da bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere Roma Belediye Başkanı Andrea Catarci'nin davetlisi olarak İtalya'ya gitti. Belediye Başkanı Catarci ile görüşecek olan DTP heyeti, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı, Yeniden Yapılanma Komünist Partisi ile İtalyan Komünist Partisi yöneticileriyle bir araya gelecek. 5 Temmuz'da Demokratik Sol Partisi ve İtalya Değerler Partisi yöneticileri ve Hıristiyan Demokrat Partisi milletvekilleriyle görüşecek olan Bakırhan ve Karatekin, daha sonra Roma 3. Üniversite'de düzenlenecek olan "Kürt sorunu ve Barış" konulu konferansa katılacak. Bakırhan ve Karatekin, Yeşiller Partisi ve Kuzey Birlik Partisi ile görüşmelerde bulunduktan sonra, Sardegnia Bölge Başkanı ve İnsan Hakları Komisyonu başkan ve üyeleriyle bir dizi görüşme yapacak. 

Kayapınar Belediye Başkanı Karatekin Sardegnia'dan Napoli'ye geçerek, Belediye Başkanı ile görüşecek. Karatekin, 3 gün boyunca Napoli Bölgesi'nde bulunan çeşitli belediyelerin başkanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdikten sonra 15 Temmuz'da Türkiye'ye dönecek.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2006 Salı 16:16:55
Güncelleme :4 Temmuz 2006 Salı 17:43:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?