5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Bale öğrencileri halay çekti

Diyarbakır Bale Okulu'nun düzenlediği sıra gecesine katılan ünlü balet Tan Sağtürk, Opera ve Bale Genel Müdürü Remzi Buharalı ve İstanbul Konservatuarı Opera ve Bale Bölüm Başkanı Çağnur Gürsan, Türkçe ve Kürtçe müzik eşliğinde halay çekti. 

Diyarbakır Bale Okulu'nun her yıl geleneksel olarak düzenlediği güzel sanatlar gösterisi, bu yıl Latin dansı ve Diyarbakır halk oyunlarının muhteşem gösterisine dönüştü. 

Geceye ünlü bale ve dans hocalarının yanı sıra Diyarbakır Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, bale okulu öğrencileri ve velileri katıldı.

Öğrencilerin tango ve çaça gösterisi dansseverlerden tam not alırken, her yaştan dansseverin katıldığı gece sıra gecesi ile devam etti. 

Türkçe ve Kürtçe müziğe dayanamayan ünlü balet Tan Sağtürk, kendini sahneye atarak bol bol halay çekti. 

Diyarbakır Bale Okulu'nun Kıbrıs dahil birçok ülke ve kente model olduğunu söyleyen Tan Sağtürk, "Bazı şeyler var ki, insanlara mutluluk verir. Bunca yıl Diyarbakır'da bale okulunun sürmesi ve bunun devam etmesi büyük mutluluk. O yüzden ne zaman istenilirse, ne zaman burada olmamız gerekirse elbette ki el birliği yapacağız. Bir liderlik üslenmiş Diyarbakır. Bu liderlik aslında kolay taşınabilir bir sorumluluk değil. Bir bayrak taşıyoruz. Biz baleseverler ve bu işte aşanlar olarak sadece bizim bunu taşıdığımızı düşünmüyoruz, sizler de bunu taşıyorsunuz; çünkü destek oluyorsunuz, bir parçasısınız. Siz bırakırsanız bir yerde de bir şeyler kopmuş olabilir. Bazı insanlar bizi hiç yalnız bırakmadılar, sanki en baştan berabermiş gibiyiz. Bu gece bale yapmadım, halay çektim. Her yerin kendine özgü bir tadı var" dedi.
 
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2007 Cuma 12:54:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Resul Kaplan IP: 85.106.191.xxx Tarih : 4.03.2007 21:21:12
Bizim için sanat önemli ama bizim kültürümüzü erazyona uğratmayacak bir şekilde olmalı Diyarbakırın ihtiyacı şuan bençe iş ben fabrikaların açıldığı insanların ekmek bulduğu bir Diyarbakır özlemi içindeyim