3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Banka önünde bomba paniği

Diyarbakır'da bir banka önüne bırakılan şüpheli torba korku ve paniğe yol açarken, çöp torbasının içinde bomba olma ihtimaline karşı geniş güvenlik önlemleri alan polis ve vatandaşlar arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Bazı vatandaşlar tehlikeye aldırış etmeden güvenlik şeridini aşarken, bankada para çeken vatandaşlar ve polisler arasında tartışma çıktı. Polisin ''Bomba olabilir, uzaklaşın'' uyarısına vatandaşların "Acil para gelecek, bana ne bombadan" diyerek cevap vermesi dikkat çekti.

PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü öncesi kentte meydana gelebilecek saldırılara ve yasadışı gösterilere karşı Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü geniş güvenlik önlemleri alırken, 155 polis imdat telefonuna gelen bütün ihbarlar büyük bir titizlikle değerlendiriliyor.
Kentin en işlek semti olan Ofis Ekinciler Caddesi üzerinde İş Bankası önüne bırakılan şüpheli çöp torbası korku ve paniğe yol açtı. Şüpheli torbanın bomba olma ihtimaline karşı caddeleri trafiğe kapatan polis bölgede geniş güvenlik önlemleri alarak vatandaşları uzaklaştırdı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bankanın çevresi güvenlik şeridi ile kapatılırken bankada bulunan müşteri ve banka personelinin güvenliği için kepenkler kapatıldı. Bazı vatandaşlar polisin tüm uyarılarına aldırış etmeden güvenlik şeridini aşarken bankamatikte para çeken vatandaşlar ve polisler arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Polislerin ''Bomba olabilir can güvenliğiniz için uzaklaşın'' uyarılarına rağmen bir vatandaşın, "Bomba var, ne olmuş. Bırakın acil para çekeceğim" diyerek polislere
direnmesi dikkat çekti.

Olay yerine gelen bomba uzmanı ekipler, çevredeki vatandaşların meraklı bakışları altında şüpheli torbayı kontrol etti. Yapılan kontrollerde torbadan çöp çıkması üzerine polis ve vatandaşlar rahat bir nefes aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 16:25:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?