7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

'Banker Bilo' gerçek oldu

'BANKER BİLO' FİLMİ GERÇEK OLDU

Şener Şen ile İlyas Salman'ın başrolünü oynadığı "Banker Bilo" adlı Türk filminin bir benzeri Ergani ilçesinde yaşandı. Pakistan uyruklu kaçak 2 kişi, "İstanbul'a geldik" denilerek, Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde boş bir araziye bırakıldı.

Pakistan uyruklu İstanbul'a gitmek isteyen 2 kaçak, kendilerini götüren minibüs sahibi tarafından "İstanbul'a geldik" denilerek Ergani ilçesinde indirildi. İndirildikleri Ergani ilçe merkezinde devriye görevi yapan polis ekipleri tarafından şüphe üzerine yakalanan göçmenler gözaltına alındılar. "Banker Bilo" filminde, Şener Şen, Almanya'ya götürme vaadinde bulunduğu İlyas Salman ve arkadaşlarını, "Almanya'ya geldik" diyerek İstanbul'a bırakmıştı.

Waseem Aktar(16) ve Asin Sandhu(19) adlı Pakistan uyruklu şahıslar, kişi başı 600 dolar verdikleri bir minibüsçü tarafından Ergani ilçesine getirildiklerinde, "İstanbul'a geldik" denilerek gece araçtan indirildiler. Gece karanlığının etkisiyle İstanbul'a geldiklerini sanan şahıslar, ilçe merkezinde öylece kalakaldılar. Nerede olduklarını anlamak için şehir merkezinde dolaşan yabancılar, vatandaşların ve devriye görevi yapan polis ekibinin dikkatini çekti. Polis tarafından yakalanarak karakola götürülen

iki kaçak, tercüman nezaretinde yapılan sorgulamalarında; 2 şahsın ismini bilmedikleri bir minibüs sahibiyle, 600 dolar karşılığında İstanbul'a götürmesi için anlaştıkları ortaya çıktı. Polis, göçmenleri getiren minibüsçünün yakalanması için çalışma başlatırken, savcılığa çıkarılan 2 kaçak, işlemlerinin tamamlanmasının ardından, sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Bürosu'na teslim edildi.

'BANKER BİLO' FİLMİ GERÇEK OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2010 Perşembe 14:52:03
Güncelleme :11 Kasım 2010 Perşembe 15:01:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?