7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Barış için Diyarbakır Girişimi

Diyarbakır'da düzenlenecek olan "Barış için Diyarbakır Girişimi" konferansı için çağrıda bulunan Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, bölgenin en büyük sorunun işsizlik olduğunu ve işsiz bir insanın her şeyi yapabileceğini belirterek, öncelikle işsizlik sorunun çözülmesi gerektiğini söyledi. 

Diyarbakır'da 11 Haziran'da düzenlenecek olan konferansa iş dünyası, yazarlar, aydınlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve akademisyenlerin katılacağını belirten Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Akyıl, konferansta işsizlik sorunuyla ekonomik konuların ele alınacağını belirtti. 

Konferans çağrıcılarından Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Akyıl, dünyada hiçbir devlette iş adamı ile barışık olmayan bir hükümetin başarı şansının olamayacağının altını çizerek, bölgede had safhada olan işsizlik sorunu ve bölgedeki diğer sorunların çözüme kavuşması gerektiğini söyledi. Bölgenin en büyük sorununun işsizlik olduğuna dikkat çeken Akyıl, işsiz insanlara iş kazandırılmasının ardından diğer sorunların da beraberinde çözüleceğini kaydetti. 

Bu sorunların çözümünde en büyük katkının iş adamlarıyla mümkün olabileceğini ifade eden Akyıl, şunları söyledi: 

"İşsiz insan her şey yapar. İş güç sahibi insan hiçbir olaya bulaşmaz. Öncelikle işsizlik sorunun çözülmesi için bizler mücadele etmekteyiz. Şiddetle hiçbir şey çözülemez, şiddetin devre dışı bırakılması gerekir. Güven ortamının olmadığı yerde iş dünyası hiçbir şey yapamaz. Her şeyin başı güvenlik ve huzurdur. Huzur olmayan yerde yatırım ve yaşam şansı olmaz. Huzur ve güven ortamının sağlanması lazım" dedi.
Hükümetin bölgeye yönelik özel teşvikler vermesi gerektiğini de öne süren Akyıl, sektörlere ve bölgelere göre özellikle teşvikler verilmeli. Bunun ısrarla istenmesi ve devletin de bu imkanları oluşturması gerektiğini söyledi.
.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2006 Perşembe 18:26:01
Güncelleme :8 Haziran 2006 Perşembe 18:31:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?