8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Barış Ormanı'na bin fidan

DİYARBAKIR'DA BİN ADET FİDAN DİKİLDİ

Diyarbakır'da çocuklarda çevre bilinci oluşturmak ve daha yeşil bir kent için "Bir öğrenci bir fidan" kampanyası çerçevesinde Barış Ormanı'na bin adet badem fidanı dikildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü "Bir öğrenci bir fidan" kampanyası çerçevesinde Barış Ormanı'na bin adet fidan dikildi. 26 okulun yer aldığı proje kapsamında bölgenin iklim şartlarına uygun Lice ilçesinden getirilen badem ağacı fidesi dikildi. İl Milli Eğitim Müdür Zülfü Toman 6 bin badem tohumunun öğrenciler tarafından tüplere yerleştirilip belediyeye ait fidanlıkta korumaya alındığını ifade ederek, "Önümüzdeki süreçte büyüyen bu fidanlar yine öğrencilerimizin katılımıyla dikilecektir" dedi.

Çocukları geleceğe hazırlama ve çevre sevgisini aşılamak istediklerini söyleyen Toman, "Bu çalışmada amacımız çocuklarımızın bir ağacın, bir fidenin nasıl yetiştiği hangi zahmetlerle hangi noktaya geldiğini bizatihi kendileri uygulayarak görsünler istedik. Bu sayede çocuklarda çevre koruma bilinci ve ağaca olan bakış açısının değişeceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Geçen yıl 15 okul sayısının bu yıl 26'ya çıktığını ifade eden Toman, "Dileğimiz önümüzdeki yıllarda bu sayının katlanarak artmasıdır" ifadelerini kullandı.

Ardından Çevre Koruma Kontrol Şube Müdürü Muhsin Uyanık'ın eşliğinde fidanlık dolaşıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 16:30:04
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 00:20:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?