4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Barzani hakkında soruşturma

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Kuzey Irak’taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani hakkında soruşturma başlattı. 

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin suç duyurusu üzerine harekete geçen Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma açtı.

Barzani ve ailesinin yurt dışında yaşaması ve farklı bir prosedür yürütülecek olması nedeniyle, başsavcılık ilk etapta soruşturmayı yürütecek savcılığı belirleyecek.

Daha sonra, Barzani ile ilgili başta terör örgütü PKK’ya destek vermek olmak üzere, 13 ayrı suçu işleyip işlemediği araştırılacak.

Soruşturmanın tamamlanmasından sonra gerekirse Barzani hakkında dava açılabilecek.

Derneğin suç duyurusunda, Barzani ve ailesinin Türkiye’deki bütün mal varlıklarına, şirketlerdeki hisselerine, taşınmazlarına, bankalardaki mevduatlarına, gümrüklerdeki mallarına el konulması için tedbir kararı çıkarılması da istenmişti.

ntv
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 12:50:49
Güncelleme :18 Haziran 2007 Pazartesi 12:55:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SEVTAP BİLİR IP: 88.251.150.xxx Tarih : 21.06.2007 17:48:10
22 TEMMUZ SABAHI TÜRKİYE'Yİ TÜRKİYE'NİN SAHİPLERİ YÖNETECEK. ŞANLI TÜRK ORDUSUYLA IRAK'A GİRECEĞİZ. KERKÜK'TE KÜRT PEŞMERGELERİN SİLAH GÖLGESİ ALTINDA YAŞAMAYA ÇALIŞAN MAZLUM TÜRKMEN SOYDAŞLARIMIZA YARDIM ELİNİ UZATACAĞIZ. BARZANİ'NİN KELLESİNİ ALIP İMRALI'DA MUZLARLA BESLEDİĞİMİZ APO'NUN ELİNE VERECEĞİZ. TÜRK DÜŞMANLARINA İYİ BİR DERS VERECEĞİZ. ALLAH TÜRK'Ü KORUSUN, ALLAH TÜRK'ÜN YARDIMCISI OLSUN. AMİN