7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Başarılı öğrencilere altın verildi

Geçtiğimiz ay Türkiye genelinde yapılan Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS ) başarılı olarak Anadolu ya da Fen Liselerine girme hakkı elde eden 33 öğrenciye törenle birer altın hediye edildi.

Çınar Gençlik Merkezi'nde yapılan törene İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'in yanı sıra Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Amiri, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Öğrenci velileri katıldı. Törende bir konuşma yapan Çınar Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, "Çınar'da 4 yıldan bu yana görev yaptığım süre içerisinde en iyi yatırımın insana olan yatırım olduğunu düşündüm ve bu doğrultuda hareket ettim.

Geldiğimde sadece merkezden ve az sayıdaki öğrenci bu sınavı kazanabilirken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte yapılan başarılı çalışmalardan sonra köy okullarımızdan bile SBS'yi kazanan öğrenci sayısının 33 olması bana ayrı bir gurur vermiştir. Bu çalışmalarda emeği geçen öğretmenlerimiz ve öğrenci velilerimize çok teşekkür ediyor, çocuklarımızı da kutluyorum" dedi.

Öte yandan, ÖSS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından çeşitli fakültelere girmeye hak kazanan yaklaşık 50 öğrenciyi de tebrik eden Kaymakam Tanrıseven, "Onlardan okullarını bitirerek topluma faydalı olmalarını ve bu bölgenin gelişmesine katkıda bulunacak çalışmalar yapmalarını bekliyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 17:39:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?