5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Başarılı öğrencilere ödül

Bağlar Belediyesi Eğitim Destek Evi'nde açılan OKS hazırlık kursuna devam ederek Anadolu liseleri ve Anadolu meslek liselerine yerleşen 55 öğrenci, çeyrek altınla ödüllendirildi.

Bağlar ilçesinde dar gelirli ailelerin çocuklarına eğitim desteği sağlamak amacıyla açılan Eğitim Destek Evi, başarı grafiğini her yıl yükseltiyor. Açıldığı ilk yıl 22, ikinci yıl 34 öğrenciyi Anadolu liselerine yerleştiren Eğitim Destek Evi, bu yıl ilk yerleştirmelerde bu sayıyı 55'e çıkardı. 33'ü Anadolu liselerine, 22'i ise Anadolu meslek liselerine kayıt yapma hakkı kazanan 55 öğrenci için belediye bahçesinde önceki akşam bir kutlama kokteyli düzenlendi.

Kokteyle Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İhsan Uğur, Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, sivil toplum örgütü temsilcileri, Eğitim Destek Evi'nin gönüllü öğretmenleri, sınavı kazanan öğrenciler ve aileleri katıldı. Kokteylde konuşan Başkan Yurdusev Özsökmenler, Destek Evi'ni özellikle yoksul çocuklar için açtıklarını belirterek, "Bizim 55 öğrencimiz sınavı kazandı. Ancak bu akşam 30'u aramızda. Çünkü diğer 25 çocuğumuz fındık toplamaya gitmiş. Diğer bir konu kız çocuklarının okutulması. Sınavı kazanan 55 öğrencimizden 31'i kız. Kızlar kendilerine destek verilirse nasıl başarılı olabileceklerini bir kez daha gösterdi. Kent dinamiklerinin bir araya gelerek neler yapabileceklerini bir kez daha gördük. Bu belki küçük bir model ama örnek bir model. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum" dedi.

Geçen yıl IMKB Anadolu Lisesi'ni kazanan öğrencilerden Eylem Biroğlu ise, "Benim dershaneye gitme şansım olmadı ama Eğitim Destek Evi'nde çok sıcak bir ortamda eğitim alma şansım oldu. Orada kendimi evimde gibi hissettim. Orası benim için sosyal ve kültürel açıdan da bir dönüm noktası oldu. Şu an İMKB Anadolu Lisesi 2. sınıf öğrencisiyim ve çok mutluyum. Desteklerinden dolayı herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 12:24:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?