7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Başbakan Diyarbakır'a geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 10.50'de özel uçak ATA ile Diyarbakır'a gitti.
Başbakan Erdoğan'a İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bazı milletvekilleri ve parti yöneticileri eşlik etti. Erdoğan, AKP Diyarbakır il kongresine ve 21 fabrikanın açılış törenlerine katıldı.

Diyarbakır'da halka seslenen Erdoğan, yaptığı konuşmada, bölgede demokrasi ve kalkınma sorunun çözümü için AKP'nin gereken herşeyi yapacağını belirterek, "Bizim parolamız daha fazla demokrasidir" diye konuştu.

Erdoğan, Diyarbakır'daki işsizliği yenmek için huzur ve istikrarı sabote edenlere fırsat verilmemesini istedi.

Erdoğan, bazı çevrelerin Diyarbakır'ın sadece şiddetle ve terörle anılmasını istediğini belirterek buna karşı olduklarını, kentin gelişme ve istikrarla anılmasını istediklerini kaydetti.

Erdoğan, ekonomik büyüme nasıl sağlandıysa işsizliğin de aynı şekilde yenileceğini vurgulayan Erdoğan, Diyarbakır'ın sivil toplum temsilcileriyle bir araya geldiklerini ve yakında kente yönelik bir paket açıklayacaklarını ifade etti.

Erdoğan, istikrarın sağlanmasıyla işsizliğin yenileceğini ancak bunun için Diyarbakırlılara iş düştüğünü söyledi. Erdoğan, "Yeter ki huzuru, yatırımı ve ticareti engellemeye çalışanlara fırsat vermeyelim. Huzuru sabote edenlmere fırsat vermeyelim" diye konuştu. Erdoğan, Diyarbakır'ın sorununun Türkiye'nin sorunu olduğunu belirterek "Birimiz kaybedersek hepimiz kaybederiz" dedi. 

'Çocuklarımıza sahip çıkalım'

"Esnafıyla, iş adamıyla, çalışanıyla, sivil toplum örgütleriyle Diyarbakır, üzüntülü günler yaşadı ancak Diyarbakır asla taviz vermedi" diyen Erdoğan, "özellikle bir şey var ki, beni derinden etkiledi. O da çocuklarımızın istismar edilmiş olmasıdır" diye konuştu.

Erdoğan, "çocuğu bu şekilde meydana sürenler, çocuk sevgisinden nasipsiz olanlardır. Onlar babalık nedir, annelik nedir, bunun duygusunu yaşayamıyorlardır" dedi.

"Burada çocuklarımızı kullanmaya kalkışanlar, Hakkari'de yine bizim çocuklarımızı hedef seçtiler, onları bombaladılar" diyen Erdoğan, "hepimiz üzerimize düşeni yaparak, mutlaka çocuklarımıza sahip çıkmalıyız, çıkmak durumundayız'' diye konuştu.








.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2006 Pazar 13:27:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?