7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Başbakan Erdoğan Diyarbakır'da

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde selzedelerle bir araya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, birlik ve beraberliğin önemini vurgulayarak, "Kendi medeniyetimizden, kendi değerlerimizden gelen bu birlikteliğimiz olmasaydı, belki bu afetin faturası çok daha ağır olabilirdi" dedi. 

Selin vurduğu Batman'da incelemelerde bulunduktan sonra helikopterle Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'ne geçen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilçede sel afetinden en fazla etkilenen Cumhuriyet Mahallesi'nde vatandaşlarla görüştü. 

Selzedeler için kurulan çadır kente giden Başbakan Erdoğan, çadırlarda kalan vatandaşların sıkıntılarını dinledi. 

Burada halka hitaben bir konuşma yapan Erdoğan, vatandaşın sel mağduriyetinin giderilmesi için hükümet olarak ellerinden gelen bütün çabayı göstereceklerini belirterek, "Atılması gereken adım, yapılması gereken neyse bunların hepsini yapacağız. Burada görülen odur ki, sadece bir menfez. Bu afet, hakikaten sizlere bu bedeli ödetmiştir. Valimizin ve tüm teknik kadroların bize verdiği bilgi budur. Anlaşılan o ki, burada şimdi yine bir menfez var. Ama bu menfezle yürümez. Burada yapılması gereken bir köprü noktasında da, Batman'da da onu gördüm. Artık köprülerimizi de normal bir dış köprü şeklinde değil, inşallah bir kemer şeklinde en kısa zamanda yaparak, buradaki sıkıntıyı aşalım" diye konuştu. 

Yaklaşan kış mevsiminde gerek selden zarar gören gerekse yoksul vatandaşların kömür ihtiyacını karşılayacaklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, bu yıl kente 50 bin ton kömür gönderdiklerini belirterek, vatandaşların kömürlerini kaymakamlıklardan rahatlıkla alabileceğini söyledi. 

Dere yatağında bulunması sebebiyle evleri zarar gören vatandaşlara yaklaşık 10 ay içerisinde toplu konut yapacaklarının müjdesini veren Erdoğan, "Dere yatağında bu tehdidin oluşturduğu kısımlarda oturan varsa, Toplu Konut İdaresi olarak burada yeni projelere el atmak istiyoruz. Dere yatağında yapılmaması gereken konutlar yapıldığı için, konut sahiplerinin gönül rızasına uygun olarak bizler yeni yapılacak toplu konutlarla takas etmek suretiyle o konutları ortadan kaldırıp, yeni yapılan konutlara bu kardeşlerimizi taşımak istiyoruz. Bununla ilgili şu an yasal çalışmaları yapıp süratle vatandaşlarımızın bu beklentilerini 8 en geç 10 ay içinde karşılayacağız" şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN'DAN MEDYAYA VE GÖNÜLLÜLERE TEŞEKKÜR 

Bu yıl Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında şehre 70 milyon YTL gönderdiklerini açıklayan Başbakan Erdoğan, "Buradaki selde evi yıkılmayan ve orta hasarlı olanların dışında, az hasarlı olup da eşyaları hasar gören vatandaşlarımıza da eşyalarını yine aynı şekilde kaymakamlığımız tedarik edecektir. Bundan endişeniz olmasın" şeklinde konuştu. 

Konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Teknokratıyla, demokratıyla bizim medeniyetimizden, değerlerimizden gelen bu birlikteliğimiz olmamış olsa, belki bu afetin faturası bizlere çok daha ağır olabilirdi. Ama hamt olsun, bu birlikteliğimiz, dayanışmamız, tüm sivil toplum kuruluşlarımız ve Kızılay başta olmak üzere burada dayanışmayı ortaya koydu. Bunlar ehli gönüldür, gönül ehlidir. Herhangi bir bedel karşılığıyla bu işi yapmıyorlar. Bir seferberlik anlayışı içerisinde, gönül hizmetiyle koşarak bu hizmeti sürdürüyorlar. Onun için Kızılay'a ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kaydetti. 

Sel afetinde vatandaşın sesi olan medyaya da teşekkür eden Başbakan, "Bu felakette bizleri yalnız bırakmayan medyaya teşekkür ediyorum. Allah, hepinizden razı olsun. El ele bu sıkıntıları hep beraber aşacağız" diye konuştu. 

Sel bölgesindeki incelemelerini tamamlayan Başbakan Erdoğan, helikopterle geldiği Diyarbakır'dan hava yoluyla Ankara'ya hareket etti. 
İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2006 Cuma 20:36:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?