4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Başbakan geliyor

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Prof. Dr. Aziz Akgül, 5 Ağustos'ta İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun başkanlığında Tarım ve Köyişleri Bakanı ve 10 milletvekilinden oluşacak heyetin Vali ile biraraya gelerek, kentin sorunlarına ilişkin çözüm önerileri getireceğini söyledi. Akgül, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın da 12 Ağustos'ta Diyarbakır'a geleceğini açıkladı.

AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Aziz Akgül, geçtiğimiz günlerde kapkaç olayı sırasında yaşamını yitiren esnaf için Diyarbakır Esnaf Sanatkarlar Odası (DESOB) Diyarbakır Şubesi'ni ziyaret ederek, başsağlığı dileklerinde bulundu.

Taziye ziyaretini kabul eden DESOB Şube Başkanı Alican Ebedinoğlu, esnafın son yıllarda ekonomik anlamda büyük sıkıntılar çektiğini belirterek, "Ancak bu sıkıntılar, AK Parti Hükümeti ile birlikte en asgariye indi. Ancak, son günlerde artan kapkaç olayları başta olmak üzere, ekonomik sorunlardan dolayı 2004 yılında 560 esnaf, 2005 yılının ilk 6 ayında da 850 esnafımız kepenk indirdi. Bu da durumun ne kadar vahim olduğunu gözler önüne seriyor. Bu doğrultuda hükümetimizden kepenk kapatan ve kapatma yolunda olan esnafımız için yardım eli uzatılmasını bekliyoruz. Bunun yanında, Mikrokredi Projesi'yle kredi alan ve iş yeri açmak isteyen vatandaşlarımızdan bundan sonra oda kayıt ücreti alınmayacaktır" dedi.

Taziye dileklerinde bulunmak üzere DESOB şube yöneticilerini ziyaret eden Milletvekili Akgül, hırsızlık ve kapkaçın önemli nedenlerinden birinin ekonomik sorunlar olduğunu belirterek, "Bugüne kadar Diyarbakır'da 2 bin 200 kadının hayatını idame etmesini sağlayan mikrokredi uygulamasının yanı sıra, vatandaşlık uygulamasına başlayacağız. Bu uygulamada ise amaç, her aileden bir kişiyi istihdam sahibi etmektir. Yapılan çalışmalar doğrultusunda, her aileden bir kişi, sürekli veya 3-6 ay geçici süreyle istihdam edilecektir. Bu, projenin hayata geçmesi konusunda önemli bir adımdır" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Aziz Akgül, DESOB'a yaptığı taziye ziyaretinde, babasının bakkal olduğunu belirterek, "Ekonomimizin can damarı esnaflarımızın kredi ve Bağ-Kur sorunlarıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu doğrultuda 5 Ağustos'ta İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun başkanlığında Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, 10 milletvekili ve İl Valisi Efkan Ala ile biraraya geleceğiz. Bu toplantıda ise Diyarbakırımız'ın sorunlarını masaya yatırıp, çözüm getireceğiz. Bunun yanı sıra, Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, yoğun yurt dışı programı nedeniyle ertelediği Diyarbakır gezisini, 12 Ağustos'ta gerçekleştirecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2005 Cumartesi 17:44:43
Güncelleme :30 Temmuz 2005 Cumartesi 17:58:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?