7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Başkan Baydemir kaldırım döşedi

BAYDEMİR KALDIRIM DÖŞEDİ

Diyarbakır Büyükşehir Beldiye Başkanı Osman Baydemir, Zarakolu Caddesi'nden başlayan ve 75 metrelik yolun bitiminde sona erecek olan 2 kilometrelik yolun asfaltlama, kaldırım ve refüj çalışmalarını yerinde denetledi. Baydemir bir ara ellerine eldiven takarak işçilerle birlikte kilitli kaldırım taşı döşedi.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen Zarakolu Caddesi ile 75 metrelik yolun bitimi arasındaki 2 kilometrelik yolun asfaltlama, kaldırım, refüj ve yol çizgi çalışmaları devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, çalışmaları yerinde incelemek için çalışmaların büyük oranda tamamlandığı Gaziler semtinde bulunan Fırat Bulvarı'nda incelemelerde bulundu. İncelemelere Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Şimşek, Belediye Meclis Başkanvekili Hacı Haspolat, Genel Sekreter yardımcısı Abdullah Sevinç ve Fen İşleri Daire Başkanı Bülent Uçan da katıldı. Baydemir, Fen İşleri Daire Başkanı Bülent Uçan'dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Baydemir yol boyunca vatandaşlarla ve işçilerle selamlaştı. Kaldırım çalışması yapan çalışanlarla bir süre sohbet eden Baydemir işçilerden eldiven istedi. Baydemir daha sonra işçilerle birlikte kilitli kaldırım taşı döşedi.

Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışma boyunca, Zarakolu Caddesi'nin de dahil olduğu ve 75 metrelik yolun bitimi arasındaki 2 kilometrelik yolun asfaltlama, kaldırım, refüj ve yol çizgi çalışmaları yapılacak. Refüj çalışmaları ağaçlandırma çalışmaları ile paralel bir şekilde yürütülüyor. Diğer yandan 2 kilometrelik yol boyunca 4 bin ton asfalt kullanılacak.

Asfaltlama çalışması yağmur suyu şebekesi nedeniyle 15 metre enindeki yolun 9 metresine yapılabilecek. Kalan 6 metrelik yolun asfaltlama çalışması ise şebekenin tamamlanması ile birlikte 2010'da sona erecek.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2009 Salı 15:04:05
Güncelleme :6 Ekim 2009 Salı 17:28:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?