7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Başkan Baydemir'e suç duyurusu

Diyarbakır'da yapılan bombalı saldırının ardından olay yerine giden Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile 32 sendikaya, toplantı ve gösteri kanununa muhalefet ettikleri gerekçesiyle Emniyet Müdürlüğü tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Yapılan gösteri sırasında polise taş atan ve gözaltına alınan 7 kişiden 4'ü tutuklandı. 

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır'da 12 Eylül 2006 tarihinde meydana gelen ve 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamanın ardından Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturma devam ederken, olayın faillerinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Olaydan sonra, protesto amaçlı olay yerine gelerek kırmızı karanfil bırakan DTP Genel Başkanı Türk, Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir ile Koşuyolu Parkı'nda basın açıklaması yapan örgütler hakkında, 'Toplantı ve gösteri kanununa muhalefet' ettikleri iddiasıyla polis tarafından Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Emniyetin suç duyurusu üzerine savcılık kasetlerde yapacağı incelemenin ardından dava açıp açmayacağına karar verecek. 

Bu arada, polise taş atarken yakalanan 7 kişi yapılan sorgulamalarının ardından adli mercilere sevk edildi. 7 göstericiden 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 3'nün ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2006 Cumartesi 17:39:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?