8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Başkan Erdede işçilerle çalışıyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Yüksek mahallesinde başlatılan parke taşı döşeme çalışmalarına Silvan Belediye Başkanı Fadıl Erdede de katıldı. Erdede, mahalle imamıyla birlikte sahura kadar işçilerle birlikte parke taşı döşemesi yaptı.

Silvan Belediye Başkanı Fadıl Erdede, "Silvan ilçe merkezinden önce, 90'lı yıllarda göç alan kenar mahallelere ağırlık veriyoruz. Kanalizasyon, kilit parke taşı döşemesi yaparak ve mahallelere yeni çöp konteynırları bırakarak ilçenin çehresini değiştiriyoruz. Belediye olarak vatandaşımıza en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz" dedi.

Erdede "Daha önce köy olan ve 90'lı yıllarda aldığı göç ile mahalle statüsüne geçen Yüksek mahallesi, bugüne kadar altyapı ve üst yapı çalışmaları yapılmadığı için halen bulunduğu köy görünümünden kurtuluyor. Bu mahallede yaptığımız çalışmalarda kullandığımız kilit parke taşı, kanalizasyon buzlarını kendimiz üretiyoruz. Günde 7 bin 500- 8 bin adet üretim kapasitemiz var. Bu malzemeleri biz ürettiğimiz için maliyeti de ucuz oluyor. Bu işler de kendi personelimiz tarafından yapılmaktadır. Bu da maliyeti düşürüyor. Bir kilometrelik kilit parke döşemesi belediyeye 5-6 bin TL'ye mal olmaktadır. Eğer malzemeyi dışarıdan alıp döşeme işini de müteahhitlere yaptırmış olsaydık, bu yolun maliyeti bize faturası 100 bin TL civarında olacaktı" dedi.

Daha fazla hizmet verme gayreti içinde oluklarını söyleyen Erdede "İktidardan bize fazla yardım yapılmadığından dolayı bütün malzemelerimi kendimiz üreterek, kendi personelimiz ile döşemesini yaparak, halkımıza daha fazla hizmet verme gayreti içindeyiz. Bu bir maratondur ve bu maraton beş yıl boyunca kesintisiz devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Erdede, "Yüksek mahallesine bir kilometre kilit parke taşı döşemesi yapacağız, 300 metre de yeni kanalizasyon şebekesi döşedik. Mahalleye yeni çöp konteynırları bırakıp mahallenin çehresini değiştireceğiz. Gündüz kanalizasyon şebekesi döşemesi yaparken, gece ise sahura kadar kilit parke taşı döşemesi yaparak gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Göreve geldiğim günden bu yana 3 kilometre kilit parke taşı döşemesi yaptık. Hedefimiz kış gelmeden 5 kilometrelik kilit parke taşı döşemektir.

Halkımız da gece çalışmalarında gelip bize yardımcı oluyor. Bu da bize ayrı bir çalışma şevki veriyor. Kenar mahallerde ikamet edenlerin çoğu, köyü yakılan, zorunlu göç eden kişilerdir. Bu mahallerde ikamet eden çocukların sağlıklı bir ortamda büyümesi için belediye olarak tüm imkanlarımızı seferber ederek aralıksız çalışıyoruz" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 17:52:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?