7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Başkan'dan 'Barış Anaları' na ziyaret

Barış Anaları Derneği'ni ziyaret eden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, toplumda barış isteminin dile getirilmesinde anaların çok önemli bir rol oynadığını ifade etti. 

Baydemir, ziyareti sırasında kalabalık bir anne grubu tarafından karşılandı. Barış analarının, çatışmaların durması için çok önemli bir çaba gösterdiğini belirten Başkan Baydemir, anaların onurlu bir yaşam için gösterdikleri üstün varlığa karşılık, ceza almalarının kabul edilmez olduğunu ifade etti. Yaşananları büyük bir sınav olarak nitelendiren Başkan Baydemir, "Biz bu sınavı başarıyla vermek zorundayız. Barış isteyen tüm sivil örgütlerin arasında birlik ve ittifakın güçlenmesi sonucunda bunu en kısa zamanda başaracağımıza inanıyorum" dedi. 

Barış Anaları, Baydemir'e kendilerine gösterdiği yakın ilgi nedeniyle teşekkür ederken, çatışmaların doğurduğu tahribatların daha fazla büyümemesi için bütün demokratik ve sivil kurumları birlikte hareket etmeye çağırdı. 

Geçtiğimiz günlerde, "Genel af ve ceza evlerinde tecridin kaldırılması" istemiyle zincirli eylem yapan ve 2 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen 40-75 yaşlarındaki 24 barış annesi, "bölücülük propagandası yapmak" suçundan 10'ar ay hapis cezasına çarptırılmıştı.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2006 Çarşamba 14:45:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?