7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Başkan'dan çocuklara müjde!

Diyarbakır'da eğitim öğretim veren İnönü İlköğretim Okulu öğrencileri öğretmenleri gözetiminde Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Yenişehir Belediye Başkanı Kurbanoğlu, ziyaretten dolayı duygulandığını belirterek, Yenişehir Belediyesi'nin çalışmaları hakkında öğrencileri bilgilendirerek, yeşil alanların artırılması, park yapımının devam edilmesi ve çocuk oyun alanlarının artırılmasının önemini vurguladı.
Kurbanoğlu, yeşil alanların tahrip edilmesini önlemeye yönelik ne gibi önlemler alındığına yönelik bir soruya, "Bir topumda, bir ilde kişi başına düşen yeşil alan miktarı gelişmişlik düzeyi ile doğru orantılıdır. Bu alanların artırılacağını size söyleyebilirim. Özellikle parklarımıza zarar verilmemesi için diğer belediyelerimiz ile birlikte bir takım çalışmalar içerisine gireceğiz. Çünkü yeşil alanların korunması yada çevrenin temiz tutulması bir bilinç gerektirir. Çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik eğitim süreci başlatacağız" şeklinde cevap verdi.

Kurbanoğlu, yaz aylarında belediye olarak gençlere yönelik kamp çalışmaları yaptıklarını belirterek, "Hazar gölünde çocukların yaz tatillerini daha iyi bir şekilde geçirmeleri için kamplar düzenliyoruz. Belediyemizin elinde bulunan fidanlığı tüm halkımızın hizmetine sunmuş durumundayız. Bu fidanlığı halkın hizmetine açtık. Bu fidanlıkta gençlerimizle bir araya gelerek yazın yararlı geçmesinin yanında bir kaynaşma ortamı sunuyoruz. Aslında burada size bir müjde vermek istiyorum. Fidanlığımızın içerisinde Akuapark yapma çalışmamız söz konusudur. Bu çalışmamız 2011 yılında hayatta geçecek. Bu çalışma ilimize bir nefes aldırtacaktır"şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 13:58:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?