7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Başkan'dan tercüman müjdesi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, İşitme Engelliler Derneği ve Spor Kulübü'nü ziyaret ederek, işaret dilini kullanan bir tercümanla çalışacaklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Fatih Turşak ile birlikte Diyarbakır İşitme Engelliler Derneği ve Spor Kulübü'nü ziyaret ederek dernek ve kulübün sorunlarını dinledi. Dernek Başkanı Ahmet Ferhat Cizrelioğlu, konut ve tercüman sorunu yaşadıklarını anlattı. Baydemir, 5 yıl boyunca tüm engelli camianın yanında yer aldıklarını, bundan sonra da hem kent, hem de ulusal kamuoyunda seslerini duyuracaklarını söyledi. Kamu kurumlarında çalışanların yüzde 2'sinin engelli
kadrosu olduğunu kaydeden Baydemir, "Türkiye genelinde bu sayı çok az. En az yüzde 4'e çıkarılması gerekli. Milletvekillerimiz parlamentoda konuya ilişkin çaba sarf ediyor" dedi.

ENGELLİ MERKEZİ HAZIR

Sümerpark'taki Engelli Merkezi'nin inşaatının tamamlandığı ifade eden Baydemir, 'seçimlerden hemen sonra faaliyete geçeceğini bildirdi. Sümerpark'taki mekanla kentteki tüm engeli kurumlar için mekan sorununu çözmüş olacaklarını ifade eden Baydemir, "Hem varsıl hem de yoksul nüfusu aynı anda aynı mekanları paylaştırarak toplumdaki yabancılaşmayı ortadan kaldırmayı hedefliyoruz" dedi.
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın derneğe destek olacağını söyleyen Baydemir, ayrıca 13 dalda eğitim veren Meslek Edindirme Merkezi'ndeki faaliyetlerden de yararlanabileceklerini ifade etti.

TERCÜMAN MÜJDESİ

Nisan ayı itibarıyla belediyeye işaret dilini kullanan bir tercüman tahsis edeceklerinin müjdesini veren Baydemir, tüm basın açıklamalarını tercümanla birlikte gerçekleştireceğini belirtti. Baydemir, "Hem bize hem size tercümanlık yapacak. Sizleri yok saymayacağız" diye konuştu.
Yaşamda hiçbir zorluk ve zahmetin aşılmaz olmadığını söyleyen Baydemir, "Ortak irade, destek ve dayanışmayla kentimiz bütün engelleri aşacaktır" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 11:53:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?