4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Başkanlar lokantaları denetledi

Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, "Beyaz Bayrak Projesi" kapsamında Yenişehir bölgesindeki pastane ve lokantaların hijyen koşullarını denetledi.

"Sağlıklı Kent, Sağlıklı Toplum" adıyla bir yıldır devam eden Beyaz Bayrak Projesi tüm hızıyla sürerken; lokanta ve pastaneleri bu sefer Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı denetleyerek hak eden esnaflara yıldızlı bayrak verdi. Esnaflar, başkanlara proje için destek verdiklerini söylediler.

Proje çalışmalarına ilişkin bilgi veren Gıda Denetleme Şube Müdürü Nedim Yaşlı, çalışmaların Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dire Başkanlığına bağlı Veteriner ve Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından devam ettiğini belirtti.

Çalışmaların kapsamının Eylül ayından sonra genişletileceğini ifade eden Yaşlı, denetimlerin bu güne kadar, gıda üretimlerinin satışı ve toplu tüketimin yapıldığı pastane ve lokantaları kapsadığını ancak bunlara kahvehane, kıraathane ve kafeteryaların da dahil edileceğini söyledi.

Projenin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Yenişehir Belediyesi'nin işbirliği ile hazırlandığını ve Sur Belediyesinin de işbirliğiyle güçlendiğini aktaran Yaşlı, projeye yakın bir zamanda Bağlar ve Kayapınar Belediyelerinin de katılacaklarını ifade etti.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2005 Çarşamba 13:51:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?