7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Başkanlardan toplumsal barış çağrısı

57 il, ilçe ve beldenin belediye başkanları adına bir açıklama yapan Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, yerel temsilciler olarak, sürece müdahil olmak istediklerini belirtti. Türkiye nin AB ye üyelik gibi tarihi bir fırsatı ve halkın umudunu heba etmemesi gerektiğini vurgulayan Başkan Baydemir, talepleri sıraladı:

Ülkemizin ve yurttaşlarımızın geleceğini belirleyecek, tarihi gelişmelere tanıklık ediyoruz.
Bir yandan, aydınlık geleceğe ulaşma çabası ve umudu taşırken, diğer yandan, daha önce yaşadığımız gibi, bu süreci yitirme ve yeniden çatışmaların yaygınlaşması riski nedeniyle kaygılıyız.

Ülkemizin ve yurttaşlarımızın aydınlık, özgürlük ve barış dolu geleceğine olan sonsuz inancımızın gereği olarak, halkın seçtiği yerel temsilciler sıfatıyla, bu sürece müdahil olmamız ve aydınlık gelecekten yana taraf olmamız gerektiğine inanıyoruz. Türkiye nin stratejik hedeflerinden biri olan Avrupa Birliği üyeliğinin netleşeceği, müzakere sürecinin başlayacağı ve Ortadoğu da yeni gelişmelerin yaşandığı bu dönem, barıştan, demokrasiden ve kalkınmadan yana olan herkesin sesini çok daha gür çıkarması gereken bir dönemdir.

Bizler, olgunlaşan sosyal ve siyasal koşulların ışığında; başta Kürt meselesi olmak üzere, ülkemizin demokrasi, barış, özgürlük ve sürdürülebilir kalkınma sorunlarının çözümü ve yeni bir gelecek yaratmanın elle tutulabilir derecede yakın olduğuna inanıyoruz.


Kenthaber
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 10:57:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?