8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Başlık parası cinayeti

KIZINI KAÇIRAN ADAMI SOKAK ORTASINDA ÖLDÜRDÜ

Diyarbakır'da dün sabahın erken saatlerinde kaçırdığı eşi ile beraber kayın pederinin evine gelen şahıs, kayınpederi tarafından öldürüldü.

Edinilen bilgiye göre, aslen Konya Ereğli nüfusuna kayıtlı olan ve İstanbul'da oturan E.A.(23), vatani görevini yerine getirmek amacıyla gittiği Ağrı'da okul okuyan S.D. ile tanıştı. Karşılıklı konuşup kaçan 2 genç, 3 ay sonra S.D.'nin babası Ş.D. ile konuşarak barışmak istedi. Ş.D.'nin evine gelen E.A. ile kayın pederi Ş.D. arasında başlık parası yüzünden tartışma çıktı. Çıkan tartışma yüzünden dün saat 08.45 sıralarında Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi 219 Sokak girişinde E.A.'yı kayın pederi Ş.D., 6 el ateş ederek öldürdü. Olayın hemen ardından silahıyla beraber kayıplara karışan Ş.D.'yi yakalamak için Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, soruşturma başlattı. Yapılan titiz çalışmalar sonrasında; cinayetten 2 saat sonra olayı gerçekleştirdiği tespit edilen Ş.D. isimli şahıs, olayda kullandığı 7.65 mm çapında Çek Vizör marka silahla birlikte yakalandı.

Yürütülen soruşturma sonrasında, cinayetin 2 aile arasında kız kaçırma sonrası başlık parasında anlaşmazlık sebebiyle işlendiği öğrenildi. Olayı gerçekleştiren Ş.D., emniyetteki ifadesinin ardından bugün adli makamlara sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2011 Perşembe 13:28:02
Güncelleme :24 Şubat 2011 Perşembe 15:57:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?