7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Baydemir açıklamalarda bulundu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Bağıvar Köprüsü'nün temel atma törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, DTP'ye yönelik yapılan operasyonlar sonucunda tutuklanan DTP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun'la ilgili bir açıklama yaparak, "Hiç şüpheniz olmasın ki vereceğimiz en büyük cevap, hizmette kusur etmemek olacaktır" dedi.

Tarihi Ongözlü Köprü'nün onarıma alınması nedeniyle kullanılamaması üzerine Dicle Nehri üzerinde yapılacak olan 226 metre uzunluğundaki Bağıvar Köprüsü'nün temeli atıldı. Temel atma törenine Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, DTP İl Başkanı Ali Şimşek ile belediye başkanları ve DTP'liler katıldı. Sloganlar eşliğinde kürsüye çıkan Başkan Baydemir, terör örgütü PKK'nın 'Türkiye Meclisi' yapılanmasına yönelik operasyona değindi.

Baydemir, "Başta Genel Başkan Yardımcımız Sayın Bayram Altun olmak üzere diğer merkezi yerel yönetimlerde olan arkadaşlarımızla birlikte bu açılışta coşkularını birbirimizle paylaşacaktık. Ama maalesef şu anda tutuklular ve cezaevindeler. Açık ve net söylüyorum; 5 yıllık zaman dilimi içerisinde bu arkadaşlarımla birlikte çalışmanın mutluluğunu yaşadım. Eğer Diyarbakır başardıysa ki başardı, bu arkadaşlarımızın rolü katkısı ve emeği çok büyüktür. Buradan kendilerine seslenmek istiyorum; hiç şüpheniz olmasın, vereceğimiz en büyük yanıt, hizmette kusur etmemek olacaktır. Demokratik katılımcılıkta taviz vermemek olacaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 17:39:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?