7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Baydemir Cumhuriyet Başsavcılığı'nda

Osman BaydemirDiyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 'terör örgütüne övücü açıklamalarda bulunduğu' iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifade verdi. 

Diyarbakır'da 28 Mart 2006 tarihinde 4 teröristin cenazesinin toprağa verilmesinin ardından çıkan olaylarda, terör örgütüne övücü açıklamalarda bulunduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Baydemir, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Muammer Özcan'a ifade verdi. Baydemir, daha sonra adliyeden ayrıldı. 

Baydemir, olaylar esnasında Emek Caddesi'ndeki göstericilerle yaptığı görüşmede, "Keşke ölenlerin yerine ben ölseydim. Şimdiye kadar 17 kişi öldü, 18. kişi olmasını istemiyoruz. Hepimiz acınızı paylaşıyoruz" demişti. 

İçişleri Bakanlığı'nca görevlendirilen 2 mülkiye başmüfettişinin raporu doğrultusunda hakkında soruşturma açılan Baydemir, soruşturmayla ilgili olarak da, "Sivilleşme, demokratikleşme, toplumsal barış ve istikrarın sağlanması için Osman Baydemir'in kurban edilmesi gerekiyorsa buyurun kurban edin beni. Benim koltuk kaygım yok, benim bu ülkenin geleceği ve her 2 halkın birarada yaşama istencine zarar verilmemesi kaygım var" diye konuşmuştu.
.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2006 Salı 18:11:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?