8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Baydemir Dohuk'lu yazarları ağırladı

Dohuk'lu yazarlar Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret ederek Kürt edebiyatının içinde bulunduğu duruma ve gelişimine ilişkin sohbet etti.

Kürt Yazarlar Derneği'nin daveti üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Diyarbakır'a gelen Dohuk Kürt Yazarlar Derneği'nden Bayar Hadi Salih, Muhammad Şevket Zeynel Abidin, Husen Muhammed Halu, Halid Husen Yakub ve Ramazan Hacı Kadir, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti. Çeşitli kültür kurum ve kuruluşlarına giderek görüş alışverişinde bulunan yazarlara Kürt Yazarlar Derneği Başkanı İrfan Babaoğlu ile Şair-Yazar Arjen Ari eşlik etti.

Baydemir, yazarlarla yaptığı sohbette ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kürt kültürü ve edebiyatının gelişiminin geleceğe aktarım açısından önemli olduğunu belirten Baydemir Kürt dili ve kültürüne sahip çıkmak gerektiğine vurgu yaptı. Konuk yazarlar da Kürt edebiyatının gelişimi açısından Diyarbakır'ın önemli bir merkez olduğunu ve bu ziyaretlerin dilin ve kültürün gelişimi konusunda ön açıcı olduklarını ifade ettiler.  Baydemir yazarlara içerisinde puşi bulunan çanta hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 13:58:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?