5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Baydemir Göç-Der'i ziyaret etti

Diyarbakır'ın yaşanan göçlerden olumsuz etkilendiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, zorunlu göçü ve oluşturduğu tahribatı birlikte çalışarak ortadan kaldırılabileceklerini söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, danışmanları İlhan Diken ve Necdet Atalay'ın eşliğinde Göç Edenler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği'ni (Göç-Der) ziyaret etti. Göç- Der Başkanı Av. Dursun Özdoğal ve üyeler ile bir araya gelen Baydemir kentte tamamlanan çalışmalar ve devam eden faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Kent yönetimini devraldıklarından beri kentin en ücra köşelerine kadar hizmet götürdüklerini ancak bunların yetersiz olduğunu belirten Osman Baydemir, "Kenti bütün dinamiklerle yönetme anlayışını yaşama geçirmeye çalışıyoruz. Çatışmalı ortamın sebep olduğu sorunların başında gelen göçten Diyarbakır çok olumsuz etkilendi. Bu nedenle Göç-Der ile birlikte çalışmayı önemli buluyoruz" dedi. Zorunlu göç nedeniyle kente gelmiş yurttaşların kente entegrasyonunun sağlanması için öncelikle ekonomik istikrara ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Baydemir, aksi taktirde günlük alışkanlıkların değiştirilmesinin çok zor olacağını söyledi.

Mevcut iktidarın 2004 yılında hayata geçirdiği 5233 sayılı yasanın ülke içinde zorla yerinden edilenlerin mağduriyetlerini gidermede yetersiz kaldığını belirten Göç Edenler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği'ni (Göç-Der) Başkanı Av. Dursun Özdoğal, yeni bir göç yaşanmasından kaygı duyduklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 13:52:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Abdullah Uçar IP: 212.174.233.xxx Tarih : 15.12.2007 09:15:19

Diyarbakır ın mevcut ekonomik imkanları göçe paralel olarak genişletilmesi, heryerden çok önem verilmesi gerektiğine inanıyorum.Çünkü diyarbakır'ın çok hızlı artan nufusu istihdam edilmezse, ilerde çok büyük ekonomik,sosyal ve politik sorunlar yaşanacağını düşünüyorum.En iyi politikacılar ileriyi çok iyi tahmin edip görendir.Umarım bu ülkeyi yöneten polikacılar da böyle düşünüyorlardır.Özellikle Diyarbakır'ın bu sorunu yerel yönetimin düşüncelerini,hükümetin desteklemesi gerektiğini düşünüyorum.Saygılarımla