5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Baydemir göç madurlarını ziyaret etti

Çeşitli sebeplerden dolayı köylerini terk ederek Diyarbakır'ın 5 Nisan mahallesine yerleşmiş olan vatandaşları ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, yoksul ailelerin evlerine giderek, sorunlarını dinledi.


Bir süre önce 5 Nisan Mahallesi'nde düzenlenen halk toplantısında vatandaşların şikayetlerini dinleyen Baydemir, mahalle sakinlerini evlerinde ziyaret etti. Tespit edilen bazı ailelere çeşitli yardımlarda bulunan Baydemir, doğuştan yürüme engelli 9 yaşındaki bir kız çocuğuna da tekerlekli sandalye armağan etti. Yaşadıkları geçim sıkıntısını anlatan anneler, eşlerinin inşaatlarda çalıştığını ancak çoğu zaman iş bulamadıklarını belirtti. Zaman zaman kirayı dahi ödemekte güçlük çektiklerini belirten sokak sakinleri, Baydemir'den büyük çocukları ve eşleri için iş talebinde bulundu. Ailelere, nereden geldiklerini ve hangi koşullar altında yaşadıklarını tek tek soran Baydemir, sorunlarını not aldığı ailelere gıda yardımında bulunulacağını söyledi.


Yaşadıkları yoksulluğu anlatan mahalle sakinlerine Baydemir, "Siz yoksul değildiniz, yoksullaştırıldınız. Kendi köyünüzde varlıklı olmasanız da yoksul değildiniz. Ama bunu hep birlikte aşmak için daha çok dayanışma ve yardımlaşma duygusu içinde olmalıyız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2007 Salı 14:24:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?