7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Baydemir Gün TV'yi ziyaret etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, katıldığı yayında Kürtçe konuştuğu gerekçesiyle 6 gün ve ''Siyasi partiler arasındaki fırsat eşitliği hükmüne aykırı yayın yaptığı'' gerekçesiyle birlikte toplam 12 gün yayını durdurulan Gün TV'yi ziyaret etti.

Baydemir, "Bundan sonra gittiğim her yerde Kürtçe konuşacağım" dedi.

Gün TV'ye destek ziyareti yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, ''Ekran karartma kararının yenilir yutulur bir tarafı yok. Bu ağır bir müeyyidedir. Ekran karartmanın nedeni bu bölgede konuşulan bir dilde konuşmadan ötürü olmamalıdır. Bundan sonra tüm seçim kampanyası sürecinde, gittiğim her yerde Kürtçe konuşacağım" şeklinde konuştu.
Gün TV, ana haber bültenlerine ilk önce, "Siyasi partiler arasındaki fırsat eşitliğini sağlamak yolundaki hükümlere aykırı yayın" yaptığı gerekçesiyle 6 gün, Baydemir ve DTP Yenişehir Belediye Başkan Adayı Selim Kurbanoğlu'nun katıldığı Kürtçe haberlerden dolayı da, "Seçim çalışmalarında Türkçe dışında başka bir dil kullanılamaz" hükmüne aykırı yayın yaptığı için yine 6 günlük yayın durdurma cezası verdi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ayrıca Gün TV'nin Kürtçe haberlerine katıldığı ve Kürtçe konuştuğu gerekçesiyle Baydemir ve Kurbanoğlu hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. YSK, yayınlarından ötürü Gün TV yetkilileri hakkında da Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 14:01:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?