7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Baydemir halkla buluştu

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin Huzurevleri'ndeki mahalle toplantısında halkla buluştu.

Huzurevleri seçim bürosunda toplanan binlerce kişi "Amed kaledir, kale yıkılmaz", "Oylar namustur, namus satılmaz" sloganlarıyla başkanları karşıladı. İlk olarak söz alan Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, seçimlerde halkın gücüne inanmayanların başarılı olma şansının olmayacağını belirterek 29 Mart yerel seçimlerinin sadece belediye değil bir siyasi irade seçimi olacağını söyledi. Karatekin, "Halkımızın onurlu direnişi ve mücadelesi sonucunda Kürtler kendi varlığıyla, gururla her tarafta kendini ifade ediyor. Bu uğurda pek çok bedel ödeyen halkımızın özgürlük mücadelesi önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.

DÜNYANIN GÖZÜ 29 MART'TA DİYARBAKIR'DA OLACAK

Karatekin'in konuşmasının ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Hiçbir şart ve koşulda özgürlüğünden vazgeçmeyen bu halkın evladı olmaktan onur duyuyorum. İyi ki böyle bir halkın hizmetkarıyız, ne mutlu bize ki böyle bir halkın evlatlarıyız" diyerek sözlerine başladı.
''Aydınlık ve özgür bir gelecek Kürtleri bekliyor'' ifadelerini kullanan Baydemir, "Bunun için birliğimizi ve sevgimizi güçlendirmemiz gerek" şeklinde devam etti.
29 Mart'ta Ankara, Washington, Hewler, Brüksel başta olmak üzere tüm dünyanın gözünün Diyarbakır'da olacağını ifade eden Baydemir, "Öyle bir sonuç ortaya çıkaralım ki hepsi şapkalarını önlerine koyup bir kez daha düşünsün" diye konuştu.
Son günlerde gündemde olan fakirlere beyaz eşya yardımlarını değerlendiren Baydemir, "Dağıttıkları çamaşır makineleri onların kirini temizleyemez" şeklinde konuştu.

BU MODEL HALKIMIN YÜREĞİNDEN DOĞMUŞTUR

AK Parti'nin DTP'li belediyelerin uyguladığı modelin yaygınlaşmasından korktuğunu ve bunu önlemeye çalıştığını savunan Baydemir şunları söyledi:
"Bu model halkımızın yüreğinden, beyninden ve son 30 yıllık mücadelesinden doğan bir modeldir. Bunu önlemeye kimsenin gücü yetmez."
Kürtlerin yüzü gülen bir halk olduğunu söyleyen Baydemir, "Ancak 7 yıllık iktidarları boyunca gülmemize izin vermediler. Dizlerimizde takat olduğu müddetçe sizin yüzünüzü güldürecek, başınızı önünüze eğdirmeyecek, daima yüksek tutacağız. Kürtler öyle bir birlik olacak ki sevdasıyla dünyadaki yerini alacak" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 13:32:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?