7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Baydemir iddialara ne dedi?

Baydemir'in PKK tarafından sorgulandığı iddiası gündemi alt üst etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'nın kendisini yargıladığı iddialarını reddetti.

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'nın KCK/TM operasyonu ile ilgili iddianamesinde Baydemir'in adı 'X' şahıs olarak geçerken; Sada Akbaş Can ve Ümit Aydın ile yaptığı konuşma kayıtlara geçiyordu.

Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından geçen yılın Mayis ayında KCK üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklu yargılanan Serdar Ziriğ ile ilgili hazırlanan 148 sayfalık iddianamede Baydemir, Seda Akbaş Can ve Ümit Aydın'ın ortam dinlemesine takılan konuşmaları yer aldı.

23 DAKİKALIK SES KAYDI

İddianamede, 'X'in PKK/Kongra-Gel terör örgütü talimatı ile düzenlenen 'Sayın Öcalan' kampanyasına imza atmaması ile ilgili olarak soruşturma açılması ve kararın açıklanması' başlığı ile verilen 23 dakikalık konuşmalar yeraldı

BAZI TARTIŞMALAR YAŞADIK

KCK Operasyonu kapsamında Cumhuriyet Savcısına 12 Ocak'ta 5 saat ifade veren Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, KCK üyeleri tarafından sorgulandığı konusunda savcının soruları üzerine, zaman zaman parti yöneticileri, parti merkez yöneticileri, il yöneticileri ve yerel yönetimler komisyonu içerisinde bulunan arkadaşları ile yürüttüğü görevle akalalı konularda görüş farklılığı nedeniyle bazı tartışmalar yaşadıklarını belirtti.

ŞAHISLARI TANIMIYORUM

Baydemir, "Ancak iddia edildiği gibi bu hiçbir zaman parti dışındaki bir oluşum tarafından herhangi bir konuda sorgulandığım hususları doğru değildir. Beni sorguladığı iddia edilen Ümit Aydın ve Seda Akbaş isimli şahısların isimlerini basından duydum. Fakat bu şahısları tanımıyorum. Bu iddialar yalan olduğu gibi şahsıma yönelik de bir hakarettir. Doğal olarak partime karşı benim sorumluluklarım vardır. Bu doğrultuda yaptığım faaliyetlerden dolayı disipline sevk edilmem her zaman mümkündür. Fakat bugüne kadar da çok şükür partim tarafından disipline de sevk edilmedim" demişti.

Savcı ifade üzerine, 'KCK/TM yapılanmasında yer alarak terör örgütüne üye olmak' suçundan şüpheli Osman Baydemir'in adli kontrol altına alınmasını istemiş ve 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi, Baydemir'e yurt dışına çıkma yasağı verilmişti.

.
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 16:26:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?