7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Baydemir iki kütüphane açtı

24 YIL ÖNCE AYNI OKULDA OKUYAN GÜNSEL MÜDÜR, BAYDEMİR BAŞKAN OLDU

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi'nin öncülüğünde ''Her Köye Bir Kütüphane'' kampanyası çerçevesinde Hani ve Eğil'de iki köy okulunun kütüphanelerini açtı.

Baydemir, "Bu model projenin yaygınlaşması için hep birlikte daha fazla çalışalım" derken Hani Milli Eğitim Müdürü Şeyhmus Günsel 1986'da Ziya Gökalp Lisesi'nde okurken okullarına yeni öğrenci geldiğini ve bunlardan birinin Osman Baydemir olduğunu anlattı.

Diyarbakır'ın Hani ilçesi Sergen Köyü İlköğretim Okulu'nun kütüphane açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kent Konseyi, Kadın, Engelli ve Gençlik Meclisi üyeleri, Hani Milli Eğitim Müdürü Şeyhmus Günsel, Hani Belediye Başkanı Abdurrahman Zoğurlu, Kuyular Belediye Başkanı Seyit Narin, okul müdürü, öğretmenler, öğrenciler ile köylüler katıldı.

Kütüphanenin kurdelasını kesen Baydemir, Gençlik Meclisi'nin öncülük ettiği ve Büyükşehir, ilçe belediyeleri, Milli Eğitim Müdürlüklerinin ortak iş ürettiğini belirterek, "Hepsi birlikte elini taşın altına koydu. Birlikte bir aydınlanma yuvası olan bu kütüphanenin oluşumuna ortak oldular. Hepsine teşekkür ediyorum. Hem kentin tarihi ve kültürü ile ilgili kitaplar, hem de dünya klasikleri, masallar var burada" dedi.

Baydemir daha sonra okul önünde öğrenci ve velilere hitap ederek, belediyeler olarak pek çok açıdan dezavantajları mutlaka ortadan kaldırmak için çaba içinde olacaklarını söyledi. Çocukların okuması için fırsat sağlanmasının önemine dikkat çeken Baydemir, "Benim çocukluğumda dünya klasiklerimiz yoktu. Daha doğrusu dünya klasiklerinin adını bile bilmezdik. Bugün dünya klasikleri, ulusal edebiyat, yerel tarih ve kültür ile ilgili kitaplar var bu kütüphanede. Çocuklar, gençler yolunuz açık olsun, yolumuz açık olsun" diye konuştu.

Öğretmenlere de seslenen Baydemir, "Çok kutsal bir iş yapıyorsunuz. Geleceği inşa ediyorsunuz. Emin olun ilkokul öğretmenim olmasaydı okul okuyamazdım. Sizler geleceği örgütlüyorsunuz" şeklinde konuştu.

Baydemir, çocuklara, "Sizler geleceğin mimarları, mühendisleri, hemşireleri, öğretmenleri, vali, milletvekili, belediye başkanlarısınız. Geleceğin Einstein'ısınız" şeklinde hitap ederek azimle okumalarını tavsiye etti.

Daha sonra söz alan Hani Milli Eğitim Müdürü Şeyhmus Günsel de 1986'da Ziya Gökalp Lisesi'nde okurken okullarına yeni öğrenci geldiğini ve bunlardan birinin Osman Baydemir olduğunu belirterek, "Ben de 904 numaralı Şeyhmus Günsel. Tabi aradan zaman geçti, okul yıllarında 45 kiloydum, şu anda 100 kiloyum. Aradan 25 yıl geçtikten sonra ben İlçe Milli Eğitim Müdürü, Baydemir ise Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Umarım 25 yıl sonra aynı anıları siz de yaşarsınız" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Okul Müdürü Hayri Yalçın, Baydemir'e, Milli Eğitim Müdürü Günsel'e, Hani Belediye Başkanı Zoğurlu ve Gençlik Meclisi'nden Hasan Pekdoğan'a plaket verdi. Baydemir ve beraberindekiler Eğil'in Akalan Köyü İlköğretim Okulu'na geçti. Eğil Belediye Başkanı Petek Çapanoğlu, Eğil İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus Memiş ile köylüler tarafından karşılanan Baydemir ve beraberindekiler bir süre öğretmen ve velilerle sohbet etti. Baydemir, Milli Eğitim Müdürü Memiş, Okul Müdüresi Handan Yalçın Tuğrul ve

öğrenciler Gençlik Meclisi öncülüğünde yapılan kütüphanenin kurledasını kesti. Baydemir burada çocuklarla kitap üzerine sohbet etti. Okul Müdiresi Tuğrul kütüphanenin oluşumunda katkılarından dolayı Baydemir, Memiş, Çapanoğlu ile Gençlik Meclisi'nden Vedat Elibal'a birer plaket verdi. Baydemir, "Her Köye Bir Kütüphane model projesinin yaygınlaşması için hep birlikte daha fazla çalışalım" diyerek köyden ayrıldı.

24 YIL ÖNCE AYNI OKULDA OKUYAN GÜNSEL MÜDÜR, BAYDEMİR BAŞKAN OLDU
24 YIL ÖNCE AYNI OKULDA OKUYAN GÜNSEL MÜDÜR, BAYDEMİR BAŞKAN OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2010 Cuma 11:55:00
Güncelleme :12 Şubat 2010 Cuma 22:55:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?