7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Baydemir küfretti!

BAYDEMİR'DEN BELEDİYE BAŞKANI'NA YAKIŞMAYAN SÖZLER

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, gözaltına alınan belediye başkanları ilgili açıklama yaparken küfretti. Baydemir ayrıca BDP amblemi olan "meşe ağaçının dikenlerinin iktidara battığı için" böyle bir operasyon yapıldığını söyledi.

Barış ve Demokrasi Partisi, gözaltına alınan belediye başkanları için kapatılan eski DTP'li belediye başkanları ve milletvekilleri ile birlikte ortak bir basın açıklaması düzenledi. BDP il binası önünde toplanan kalabalık, yapılan operasyonları protesto etti. Burada bir konuşma yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir, kendilerini şahin ve güvercin olarak ayıranlara "Has..tirin" diye seslendi. Baydemir şöyle konuştu: "Her kim ki milletvekilliğinin düşürülmesinden, belediye başkanlığının

düşürülmesinden korkar o namerttir. Gözaltında olan 16 arkadaşımız hangi yasayı çiğnediyse biz de o yasayı çiğnedik. Günlerdir AK Parti'li milletvekilinin arabasının polis tarafından çevrilmesi konuşuluyor. Allah'tan korkmaz mısınız? 16 belediye başkanı gözaltında, neden kimse ses çıkarmıyor? Lüften akıllı davranın, akıllı davranın ki söz tükenmesin. Hem ulusal hem de uluslararası düzlemde arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar meşru ve demokratik yollarla her türlü yolu kullanacağımızdan kimsenin

şüphesi olmasın. Ey devlet kafası, ne yapmaya çalışıyorsun? Aldığın bu kararla insanları sokağa mı dökmek istiyorsun? Yarın adliyenin kapısına gideceğiz. Ya bizi de alacaksınız, ya da onları da bırakacaksınız. Devleti ve hükümeti yönetenlere sesleniyorum: Bizi şahin ve güvercin olarak ayırmayın, has..tir diyorum, has..tir... Bu halk ayakta durmaya devam edecektir".

Baydemir ayrıca yine ağır bir ifade kullanarak, "Dün meşe ağaçının dalları barış için umut olacak demiştim. Başbakan'a ve kabinedeki bütün üyelere sormak istiyorum: Meşe ağaçanın hangi dalı nerenize battı?" dedi.

BAYDEMİR'DEN BELEDİYE BAŞKANI'NA YAKIŞMAYAN SÖZLER
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 15:25:00
Güncelleme :25 Aralık 2009 Cuma 14:28:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?