7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Baydemir Kürtçe film seslendirdi

İşkence Görenlerle Mücadele Günü nedeniyle Türkiye İnsan Hakları Vakfı tarafından hazırlanan 3 dakikalık kısa Kürtçe filmin seslendirmesini Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir yaptı.

İşkence Görenler ile Mücadele Günü nedeniyle Diyarbakır Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi Cep Sinemasında düzenlenen basın açıklamasına, TİHV Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, İHD Şube Başkanı Muharrem Erbey, Baro Başkanı M.Emni Aktar, Mazlum-Der Başkanı Selahattin Çoban, Diyarbakır Tabipler Odası Başkanı Selçuk Mızrak ve çok sayıda vatanaş katıldı.

Baydemir yaptığı açıklamada "Yıllardır insan hakları savunucuları ile birlikte yaptığımız çalışmalarda pek çok haksızlık ve pek çok ihlal bu kategoriye alınmamaktaydı, dolayısı ile ben bu çalışmanın işkencesiz bir ülke ve işkencesiz bir dünya çabası içerisinde önemli bir adım olmasını bekliyorum" dedi.
Yapılan basın açıklamasının ardından grup sessiz bir şekilde dağılırken, işkence ile ilgili bastırılan broşürlerin dağıtılacağı öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 16:37:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?