5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Baydemir savcılıkta ifade verdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, milletvekili genel seçimlerinde yaptığı Kürtçe konuşma nedeniyle hakkında "Seçim Kanunu'na muhalefet"ten başlatılan soruşturmada ifade verdi.


22 Temmuz seçimleri öncesinde bağımsız milletvekili adayı Gültan Kışanak'ın Silvan'da düzenlediği mitingde yaptığı Kürtçe konuşma nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Baydemir, bugün savcılıkta ifade verdi.

Avukatı Muharrem Ebey ile birlikte savcılığa gelen Baydemir, savcıya verdiği ifadesinde, Silvan'da gerçekleştirilen mitingde yaptığı konuşmanın bir bölümünü Kürtçe yaptığı hususunun doğru olduğunu söyledi.

Konuşmasıyla ilgili CD çözümünün sağlıklı yapılmadığını savunan Baydemir, bütün cümlelerin anlamını yitirdiğini veya anlam bozukluğu içerdiğini kaydederek, "Konuşmamın herhangi bir yerinde silah veya tüfek geçmemektedir. Silvan halkından oy istedim. Seçim propagandası yürüttük. 'Bugün tüfeğinizi cesur tutunuz' diye konuşmam içerisinde tüfek kelimesi geçen bir konuşma olmamıştır. Ne konuşmamda ne de orada bulunduğum esnada suça konu edilebilecek herhangi bir durum yaşanmamıştır. Soruşturmanın takipsizlikle bitmesini talep ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 15:12:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali rıza meriç IP: 78.161.88.xxx Tarih : 11.10.2007 20:13:56

kim bu ya tipi bozuk adam ya bu LPG li başkan değil mi? ne olmuş buna ya bak hele gene ne yaptılar adamaya gider şimdi amerika abisine şikayet ederse görürsünüz siz. git olum görsünler. onu bulamazssan fettullah amcana gidersin. o sana bir okur bir iki muz tarikatına sokar ufkun aydınlanır.