7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Baydemir yine ağzını bozdu

AHMET TÜRK'E SALDIRIYA DİYARBAKIR'DAN TEPKİLER

Samsun'da adliye çıkışında yumuruklu saldırıya uğrayan kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e destek vermek amacıyla bir açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Hiçbir alçak ve hiçbir şerfsiz benim halkımın sağ duyusu ile oynayamaz" dedi.

Samsun'da adliye çıkışında yaptığı açıklamanın ardından yumuruklu saldırıya uğrayan ve burnu kırılan kapatılan DTP'nin siyasi yasaklı eski Genel Başkanı Ahmet Türk için Diyarbakır'da yaklaşık 5 bin kişilyik bir grup BDP İl Başkanlığı binası önünde bir araya geldi. Basın açıklamasına BDP Milletvekilleri Eminey Ayna, Gültan Kışanak, Akın Birdal ve Büyükyehir Belediye Başkanı Osman Baydemir katıldı. Burada bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, hükümete seslenerek, "Çok açık ve net

belirtmek isterim ki bu saldırı Kürtlere yönlik yapılmış bir saldırıdır. Şimdi hükümete ve devlet yetkililerine bir kez daha bu meydandan seslenmek istiyorum. E ne oldu, iyi mi oldu? Sorunu çözdünüzmü? Böyle mi çözeceksiniz? Rabbim de şahittir ki, Şeyh Sait'ten Mazlum Doğan'a, Ahmet Türk'e kadar bu halk şiddete ve zülme karşı boyun, baskıya karşı boyun eğmedi boyun eğmeyecek. Eğer şiddet, eğer saldırı bu halkı ürkütseydi 17 bin insanımızı faili meçhule vermezdik. O zaman biz korkardık" diye konuştu.

Baydemir, "Türkiye'de bütün aydınlar, MHP'den CHP'ye, AK Parti'ye bütün siyasi otoritlere bir çağrımız var Diyarbakır'dan. Türkiye ortalamasına baktığımızda deli ortalaması dünya ortalamasının üzerindedir. Bunu kabul ediyoruz. Deliler çok. Ama bu deli sadece Samsun'da yok, Diyarbakır'da da var, Hakkari'de de var. Bir deli bir kuyuya taş atar 40 tane akıllı o kuyudan taşı çıkartamaz ha. Onun için Kürt sorununun çözümünü delilere ve meczuplara havale etmekten vazgeçin, bırakın bu işi siyasetçiler çözsün.

Bu işi delilere bırakmayın. Hiçbir alçak, halkımızın affına sığınıyorum hiç bir şerefsiz benim halkımın sağ duyusu ile oynayamaz. Biz alçaklara ve şerefsizlere bakmıyoruz onların arkasındaki güce bakıyoruz. Gerekirse yaramıza tuz basarız ama aklı selameti ve metaneti asla elden bırakmayacağız. Yolumuz barış yoludur, demokrasi yoludur, yolunuz açık olsun" şeklinde konuştu.

 

"BU SALDIRIYA ZEMİN HAZIRLAYANLARI ADALETE TESLİM EDİN"

BDP Milletvekili Gültan Kışanak ise, "Samsun'daki saldırı aynı zamanda tüm Kürtlerin onuruna, kardeşlik duygularına yönelik bir saldırıdır. Gelin Mezopotamya'da kardeşçe yan yana yaşayalım, ayrılık tohumları ekmeyelim. Bir cinayet daha işlenmeden, gelin bu çeteleri bütün ayrıntıları ile kamuoyunun ve hukukun önüne çıkartın. 2 tane polis görevlilisini görevden almakla bu işten kurtulamazsınız. Bu saldırıya zemin hazırlayanları ve teşvik edenleri yakalayarak adalete teslim edin ve halkımızın adalete olan

inancını koruyun" ifadelerini kullandı.

Açıklamaların ardından PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleri açılırken, sık sık, "Ahmet Türk'e uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan atıldı.

AHMET TÜRK'E SALDIRIYA DİYARBAKIR'DAN TEPKİLER
İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2010 Salı 13:11:05
Güncelleme :13 Nisan 2010 Salı 13:34:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?