8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Baydemir yine GABB başkanı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) 33. Dönem Birlik Toplantısı'nda Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir oy birliğiyle yeniden Birlik Başkanlığı'na seçildi.

2009-2014 yerel yönetimler döneminde GABB'ın ilk toplantısı Bağlar Belediyesi Konferans Salonu'nda yapıldı. Toplantıda saygı duruşunun ardından 2004-2009 döneminde GABB'ın yapmış olduğu faaliyetleri anlatan bir sinevizyon gösterildi.
Daha sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, açış konuşmasını yaptı. Dünyada olduğu gibi ülkemizde üretim ve tüketim biçiminin değiştiğini anımsatan Baydemir; dolayısıyla yerel yönetimlerin değişen dünyanın yeni koşullarına uyum sağlamasının, uluslar arası aktörlerle ilişkilerinin sıcak tutmasına bağlı olduğunu söyledi. Baydemir "Son 5 yılda yerel yönetim reformları yetersizdir. Yerel yönetimlerle merkezi yönetim ilişkilerini yeniden düzenleyen reformlara ihtiyaç sürmektedir" dedi.

Birliğin son 5 yılda azımsanmayacak hizmetleri hayata geçirdiğini anımsatan Baydemir, "Hizmet artışıyla yakalanan kurumsal deneyim, bilgi ve birikim akranları arasında bir model haline gelmiştir. Yeni dönemde markalaşma yolunda bir vizyona ulaşmıştır" diye konuştu.
Ülke kalkınması ve gelişmesinde öncülüğün kentler ile belediyelerin eline geçtiğini bildiren Baydemir, yerel kalkınmaya yol açacak politikaların yürütülmesinin, belediyelerin sorumluluklarını ve görevlerini daha da arttırdığını söyledi.
Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan'ın divan başkanlığını yaptığı toplantıda Birlik Başkanlığı için oylama yapıldı. Oylama sonucunda Baydemir 98 oy alarak oy birliğiyle yeniden GABB Başkanlığına seçildi. Birlik Birinci Başkan Vekilliği'ne İsmail Arslan, İkinci Başkan Vekilliği'ne Derik Belediye Başkanı Çağlar Demirel seçildi. Birlik Encümen Üyeliği'ne ise Viranşehir Belediye Başkanı Leyla Güven, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Çüngüş Belediye Başkanı Mehmet Geçitli, Hakkari Belediye Başkanı
Fadıl Bedirhanoğlu ve Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu seçildi.
Seçimden sonra Birlik Başkanı Baydemir geçen dönem hizmet veren belediye başkanlarına plaket vererek, hizmetlerinden dolayı teşekkür edip hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 18:45:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?