8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Baydemir'den ayetli savunma

Eşzamanlı gözaltılar sonrası, Diyarbakır Adliyesi'ne gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir adliye çıkışında soruları cevapladı.

Baydemir, siyasetin tüm sorunların çözümü olduğunu belirterek, "Siyaset zarafet ve nezaketle olmalıdır. Eğer siyaseti nezaketle tartışacaksak başım gözüm üzerine buyurun gelin Türkiye'deki siyasilerin üslubunu tartışalım" dedi.

Baydemir, dünkü konuşmasıyla ilgili suçlamalara karşı kendisini da Nisa suresiyle savundu. Cebinden çıkardığı kağıdı okuyan Baydemir, "Nisa suresinin 148. ayetini okumak istiyorum: Allah kötü sözü açıkça söylemeyi sevmez, ancak zulme uğrayan kişi dışında. Allah işiten ve bilendir. Bütün eleştiri okları bize yönelsin ama kadın ve çocuklarımıza bir zarar gelmesin" dedi.

Bu arada, adliyeye gelerek teslim olan Diyarbakır merkez Bağlar İlçe Belediye Başkanı Yüksel Baran sağlık kontorlü sonrası tekrar adliyeye getirildi. Baran, teslim olmadan önce adliye önünde bir açıklama yapmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2009 Cuma 16:13:05
Güncelleme :25 Aralık 2009 Cuma 16:46:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alim IP: 212.125.15.xxx Tarih : 27.12.2009 16:10:46

YUh olsun size be..küfrünüzü bile haklı çıkarmak için ayeti kullanmaya kalkıştınız..atalarımız derki..eceli gelen cami duvarına işermiş..bu kadar yüzsüz,bu kadar edepsiz ve hain olabiliyorsunuz,insani argümanlarla izah edemiyorum..