8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Baydemir'den boykot bildirisi

BAYDEMİR'DEN BOYKOT BİLDİRİSİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kayapınar Belediye Başkanvekili Mahmut Dağ ve BDP İlçe Başkanı Zübeyde Zümrüt Diclekent Bulvarı civarındaki esnafa boykot bildirisi dağıttı.

Diclekent Bulvarı esnafına boykot bildirisi dağıtan ve esnafla yaklaşan 12 Eylül referandumu üzerine sohbet eden Baydemir, Anayasa paketi oylamasını Kürt halkı için ve onurlu bir barış için bir fırsat olarak niteledi. "Sorunumuz sandıktan 'evet' ya da 'hayır' çıkması değildir. Bizim gerçek referandumumuz yurttaşlarımızın sandığa gitmeme oranıdır" diyen Baydemir, "Biz bu referandumu protesto ediyoruz. Onun için sandık başına gitmiyoruz" dedi.

Boykotun yüksek oranda olması halinde, müzakere sürecinin altyapısını oluşturabileceğini kaydeden Baydemir, "13 Eylül sabahı Diyarbakır halkı yüzde 60-70 oranında sandık başına gitmez boykot ederse, hükümetin ve devletin Kürt halkını, bu kenti irade olarak kabul etmesini ve onla diyaloğa geçmesini sağlayabilir. Bu boykot halkı sürece katabilir ve bir değişim sürecini başlatabilir" diye konuştu.

Baydemir son üç yıldır reform paketi için, sivil bir anayasanın oluşabilmesi için büyük bir çaba içerisine girdiklerini de belirterek, "Miskal-i zerre kadar halkı ilgilendiren bir hak ve hukuk paketin içine konulmadı. Bu halkın iradesi yok sayıldı. Dolayısıyla evet demek de hayır demek de bizim için anlam ifade etmiyor" diye konuştu. Boykot için yurttaşların desteğini istediklerini vurgulayan Baydemir, "Bugüne kadar bizi mahcup etmediniz. İnşallah bundan sonra da biz sizi mahcup etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

BAYDEMİR'DEN BOYKOT BİLDİRİSİ
BAYDEMİR'DEN BOYKOT BİLDİRİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2010 Perşembe 15:00:02
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 16:29:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?