7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Baydemir'den destek sözü

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, kendisinden bölgeye özgü ev eksenli el sanatları ürünlerin satışı için destek isteyen Müzeyyen Korkutata'ya destek sözü verdi.

Baydemir, kadını üretime çeken her projeyi desteklediklerini belirterek, mekan için ellerinden gelen çabayı ortaya koyacaklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Osman Baydemir, hayırsever bir işadamının desteği ile Müzeyyen Korkutata'nın girişimiyle açılan, bölgeye özgü ev eksenli el sanatları atölyesini DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk ve parti yöneticisi Hilmi Aydoğdu ile birlikte ziyaret etti. Baydemir ve Tuğluk atölyede çalışan kadınlara karanfil verirken, coşkulu karşılama karşısında oldukça etkilendiler. Çok daha önce bekledikleri bu ziyaretin gecikmiş de olsa kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Korkutata, kaybolmaya yüz tutmuş ve Diyarbakır'a ait ürünleri yeniden ortaya çıkardıklarını belirtti. 18 ay önce elindeki 8.5 milyonluk sermaye ile başlattığı bu girişimin sonucunda bugün sermayelerinin 65 milyon liraya ulaştığını ifade eden Korkutata, bireysel olarak başlattığı bu girişim sonucunda Diyarbakır kültürüne ve sanatına yaptıkları hizmetin yanı sıra kadını evden çıkarıp üretime soktuklarını belirtti. Korkutata, Baydemir'den ürünlerini satabilecekleri bir mekan talep etti. Kadınların gösterdiği gayretten oldukça etkilenen Milletvekili Aysel Tuğluk, kadınların evden çıkarılması ve üretime dahil edilmesi ile toplumun da gelişeceğini söyledi.

Girişimlerinden ve direngenliklerinden dolayı Korkutata ve tüm kadınları tebrik ederek konuşmasına başlayan Baydemir ise, "Bütün zorluklara ve imkansızlıklara rağmen vazgeçmediğiniz için teşekkür ederim. İmkansızı başardınız" dedi.

Baydemir, ürünleri satılabileceği pazar için Sur Belediyesi ve Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği (GABB) ile birlikte çaba içinde olacaklarını ifade ederken, Kadın Dayanışma Merkezi ile geliştirilebilecek bir işbirliği ile bir arayışa gidilebileceğini söyledi. Baydemir, ayrıca yurtiçi ve yurtdışından gelecek konuklarına bu ürünleri hediye etmek amacı ile satın alabileceklerini de eklerken, "Çok mutlu oldum. Son 80 yıldır birileri halkımızı açlıkla terbiye etmek istiyor. Avuç açma alışkanlığı yok ama bu halkı avuç açmaya zorluyorlar. Yoksulluk bizim kaderimiz değildir. Biz insan eli ile yazılan bu kaderi yırtacağız. Kendi yaralarımızı kendi elimizle saracağız" şeklinde konuştu.

Konuşmasında kadınların duygulandığı gözlenirken, Baydemir ve Tuğluk satın aldığı yöresel kıyafetleri Nevroz bayramında giyeceklerini söylediler. Baydemir, daha sonra yine emekçi kadınların bulunduğu Sümerhalı Atölyesi'ni ziyaret etti. Çalışan kadınların bir buket çiçeği ve yoğun ilgisi ile karşılanan Baydemir, burada da kadınlara birer karanfil verdi. Çalışanlar ile tek tek sohbet eden Baydemir yapılan iş hakkında bilgi aldı ve genç kadınlarla birlikte halı dokudu.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 13:53:29
Güncelleme :13 Mart 2009 Cuma 14:12:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?