7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Baydemir'den halk toplantısı

BAYDEMİR'DEN HALK TOPLANTISI

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Yenişehir Belediye Başkanı M. Selim Kurbanoğlu, BDP İl Başkanı Nijat Yaruk ile belediyelerin ilgili daire ve müdürlüklerinin yöneticileri, 75 metrelik yol güzergahında bulunan dört site sakinleri ile bir halk toplantısı düzenledi.

Baydemir'i alkış ve çiçeklerle karşılayan mahalleli, daha sonra Zümrüt Sitesi'nde başkanlarla söyleşti. Büyükşehir Halkla İlişkiler Müdürlüğü elemanları da yurttaşların taleplerini tek tek not aldı. Hayat 1, 2, Zümrüt ve Tes-İş Sitelerinin bahçe duvarlarının yeşil alanı kapatması nedeniyle yıkımı konusunda görüş alışverişinde bulundu. Mahalleli site duvarlarının büyük maliyetlerle oluşturulduğunu, duvarın yıkımı ile yeşil alanın korunamayacağını ifade etti.

Mahalleli halk sağlığı ile ilgili ilaçlamanın yetersiz olduğunu ifade ederken, Baydemir hangi gün hangi araçla ilaçlamaya gelindiğini anlattı. Baydemir sivrisinek, karasinek, tatarcık ve keneye yönelik ilaçlama çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Mahalleli ayrıca yeterince aydınlatma yapılmadığını, bunun insanlarda endişelere neden olduğunu ifade etti. Bir mahalleli de ulaşımda sorun yaşadıklarını anlatırken, Baydemir hemen bir otobüs seferi konulacağını söyledi.

Yol çalışmalarına başladıklarını da ifade eden Baydemir, toplantıda dile getirilen mezarlık sorunu ile ilgili olarak da, "Artık cenazelerinizi Yeniköy Mezarlığı'na defnedin. Bir vefat söz konusu olduğunda ve bizi aradığınızda cenazeyi alıp yıkama, kefenleme, mezar kazma gibi tüm defin işlemini ücretsiz ve ayrımsız olarak yapıyoruz. Artık köy mezarlığına cenazemizi gömmeyelim" dedi.

BAYDEMİR'DEN HALK TOPLANTISI
BAYDEMİR'DEN HALK TOPLANTISI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2010 Cuma 16:17:00
Güncelleme :29 Mayıs 2010 Cumartesi 02:20:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?