7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Baydemir'den ipek puşi hediye

9. Diyarbakır Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen 'Sinema atölyesi' çalışması için bu kente gelen yönetmen Yeşim Ustaoğlu iki gün boyunca yönetmen adayları ve sinemaseverlerle bir araya geldi.

Avrupa Sineması ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Burhan Karadeniz Cep Sineması'nda 'Güneşe Yolculuk', 'Bulutları Beklerken', 'Sırtlardaki Hayat' ve son filmi 'Pandora'nın Kutusu' ile Yeşim Ustaoğlu filmlerinin toplu gösterimleri yapıldı.
Yeşim Ustaoğlu, yönetmenliğin aynı zamanda bir sorumluluk olduğunu belirterek, "Bir yere gidiyorsunuz. Ve sadece orada bulunmanız, kamerayı onlara doğrultmanız bile aslında onların yaşamına bir müdahaledir. Ben her zaman filmlerim dolayısıyla tanıştığım, bir şekilde filmlerimde yer verdiğim insanlarla ilişkilerimi sürdürdüm. Sinema bir sorumluluktur benim için" dedi.

BAYDEMİR'DEN, USTAOĞLU'NA TEŞEKKÜR
Atölye çalışmasının ardından Ustaoğlu'nu makamında ağırlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, destek ve katkılarından dolayı yönetmene teşekkür etti. Ustaoğlu, çok verimli ve keyifli bir atölye çalışması yürüttüklerini, Diyarbakır'da çok yetenekli ve iyi bir film izleyicisinin varlığının kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Başkan Baydemir ise kentte ve bölgede anlatılması gereken pek çok hikayenin olduğunu ancak bunun art niyetsiz ve samimiyetle yapılmasının gerektiğinin altını çizdi. Baydemir ziyaretin ardından Yönetmen Yeşim Ustaoğlu'na ipek el dokuma bir puşi hediye etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 15:23:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?