5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Baydemir'den Nevruz turizmi

Baydemir'den Nevruz Bayramı açıklaması ...

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, kamu otoritelerinin de desteği ile Nevruz Bayramı'nın bölgede turizm potansiyeli haline getirilmesi gerektiğini söyledi.

Baydemir yaptığı yazılı açıklamada, her yıl 21 Mart tarihinde kutlanan Nevruz Bayramı'nın coşku ve huzur içinde geçmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye'nin her yıl yaşadığı Nevruz geriliminin sağduyu ve metanetle aşılması gerektiğini ifade eden Baydemir, Nevruz'un, bir bahar ve "Orta Doğu'da yaşayan pek çok etnik kimlik ve kültürün ortak bayramı" olduğunu kaydetti.

Nevruzun bir karnaval havasında ve coşkusunda kutlanması gerektiğini savunan Baydemir, bunun için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini bildirdi.

Baydemir, Nevruz kutlamaları ile ilgili sadece kendilerinin değil, toplumun diğer dinamiklerinin ve kamu otoritelerinin de aynı duyarlılıkla hareket etmesi gerektiğini ifade etti.


aa
Yayın Tarihi : 12 Mart 2007 Pazartesi 17:46:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet IP: 88.230.71.xxx Tarih : 13.03.2007 00:02:25
Nevruz zerdüştlerin bayramı değildir, Müslüman Türklerin(Kürtlerin) geleneğidir. Nevruz' un manasını değiştirmek ve halkı ateşe taparların oyununa getirerek dış mihraklara Kürtlerinde aslında Müslüman olmadığını anlatmaya çalışıyorlar. Yanlıştır, yanılıyorlar. Kürtler ve Türkleri asla birbimizden ayıramayacaklar. Kimse pkk nın oyununa alet olmasın!