5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Baydemir'den nüfus sayımı çağrısı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, tüm Diyarbakırlılara nüfus sayımı için gelen görevlilere isimlerini yazdırmaları için mektup gönderdi. Baydemir, nüfus sayımı sırasında adını yazdırmayanların tüm kurum ve kuruluşlarda işlemlerini yaptırırken sıkıntıya düşebileceği uyarısını yaptı. 

Baydemir, nüfus sayımlarının yerine geçecek olan "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi"nin öngördüğü biçimde evlere gelen Türkiye İstatistik Kurumu'nun görevlilerine yardımcı olmaları için tüm Diyarbakırlılara çağrı yaptı. Baydemir, mektubunda "Diyarbakır'ın daha yaşanılır bir kent olabilmesi, ancak nüfusumuzla orantılı maddi kaynak alabilmesiyle mümkündür" dedi. 

Diyarbakır'ın en çok göç alan illerin başında geldiğini vurgulayan Baydemir, "Bilindiği gibi kentimiz Diyarbakır, en çok göç alan yerlerin başında gelmektedir. Ancak bu nüfus resmi kayıtlarda tam olarak görülmediği için Diyarbakır'a hazineden ayrılan pay az olmaktadır. Bu nedenle yatırım ve hizmet için Diyarbakır'da kaç kişinin yaşadığının tespit edilmesi kentimiz için hayati önem taşımaktadır. Bu çerçevede Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) görevlileri evlere gelerek 'Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi' için görüşme yapıyor. Görüşmeyi reddedenlere 2 bin 367 YTL yasal para cezası veriliyor. Asıl amaç evde yaşayan herkesi kaydettirmektir. Nüfus rakamlarına ve kentimizin girişindeki tabelaya yansıyacak olan bu çalışmada, gelen görevlilere istedikleri bilgileri vermeniz Diyarbakır için son derece önemlidir" ifadelerini kullandı. 

Baydemir, kendini saydırmayanların devlet dairelerinde, üniversitelerde, belediyelerde ve bağlı tüm kurum ve kuruluşlarda işlemlerini yaptıramayacaklarını, ayrıca yeşil kart, kömür gibi yardım ve hizmetlerden de mahrum kalabileceklerini söyledi. Baydemir, mektubunu şöyle tamamladı: 

"Her hemşehrimiz gelen görevlilere yardımcı olup kendini yazdırmalı, nüfus bilgileri ile TC Kimlik bilgilerini karşılaştırmalıdır. Evinize gelen Türkiye İstatistik Kurumu görevlilerinin sorularına doğru ve eksiksiz cevap vermeniz hem sizin hem de kentimizin lehine olduğunu bir kez daha belirterek, bu konuda yardımcı olacağınızı umut ediyorum." 

Baydemir evlerine görevli gelmeyen vatandaşların da, Vilayet binasındaki Türkiye İstatistik Kurumu İl Müdürlüğü'ne müracaat etmelerini istedi.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2007 Pazartesi 13:58:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?