4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Baydemir'den 'Sanayi sitesini taşıyalım' teklifi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 20 kadar mobilyacı esnafıyla birlikte kendisini ziyarete gelen Marangoz ve Mobilyacılar Odası Başkanı Selahattin Atatekin'e, şehir içinde kalan sanayi sitelerinin taşınması teklif etti.


Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Marangoz ve Mobilyacılar Odası ve 2. Marangoz Sanayi Sitesi Başkanı Selahattin Atatekin ile beraberindeki esnafı kabul etti. Fen İşleri Daire Başkanı Bülent Uçan'ın da hazır bulunduğu görüşmede Atatekin, sanayi sitesinde yapılan asfaltlama çalışmalarından dolayı Baydemir'e teşekkür etti. Atatekin, geri kalan bölümlerin de asfaltlanmasını istedi. Bülent Uçan, 10 bin metrekarelik alanın asfaltlandığını, 50 bin metrekarelik alanın da asfalt ihtiyacının bulunduğunu bildirdi. Uçan bunun maliyetinin de 400 bin YTL olduğunu belirtti. Oda Başkanı Selehattin Atatekin, sanayi sitesindeki kanalizasyon sisteminin eskidiğini, yenilenmesi gerektiğini belirterek içme suyunun da yetersiz olduğunu söyledi. 34. sokakta da yağmur suyu drenaj sistemi ihtiyacı bulunduğunu belirten Atatekin, bu konuda DİSKİ Genel Müdürü ile görüştüklerini ve esnaf olarak kendilerinin de katkı sunarak sorunu bertaraf etmeyi planladıklarını söyledi.


2006 yılının gerçekleşen bütçesinin 78 trilyon olduğunu ve bunun çoğunun personele gittiğini belirten Baydemir, hizmette yaşadıkları kaynak sıkıntısını esnafla paylaştı. Baydemir, "Sadece Sanayi Sitesi'ndeki iş yerleriniz ve tezgahlar size ait değil. Kanalizasyon, içme suyu şebekesi de size aittir, sahip çıkmalısınız. DİSKİ'nin kanalizasyon arıza raporları elime geliyor. Poşet ve üstüpü gibi kanalizasyon sistemine atılmayacak malzemeler atılıyor. Kullanım hatalarından dolayı da sıkıntı yaşanıyor" dedi.


2008 yılı planlamasında içme suyu ve kanalizasyon sorununun çözüleceğini, geri kalan asfaltlama çalışmalarının tamamlanacağını belirten Baydemir, bu konuda esnafın da katkı sunması gerektiğini söyledi. Marangoz esnafına radikal bir teklifte bulunan Baydemir, "Siteniz şehir içinde kaldı. İşlerleriniz de ihtiyaçlarınıza cevap olamıyor. Kaldı ki şehir içinde de birçok esnaf var. Gelin sanayi sitesini başka yere taşıyalım. Mobilya üretimi yapan esnafın ihtiyaçlarına mevcut site cevap olmuyor. Örneğin kentin 10 işadamını bir araya getireceğiz. Ve mevcut sanayi sitesinin arsasını vereceğiz. Milli Emlak'tan yeni yerin arsası için girişimlerde bulunacağız. Bulduğumuz arsanın fizibilitesini ve altyapısını yapacağız. İşadamlarına siteyi yaptıracağız. Siz oraya taşınırsınız. Biz bu işte hakem olacağız. Tabi bu bir fikir, diğer sanayi sitesindeki yöneticilerle de görüşeceğiz. Öyle bir planlama yapacağız ki yeni site 20-30 yıl sonrasında bile şehir içinde kalmayacak" diye konuştu.


Teklifinin kabul görülmemesi halinde mevcut sanayi sitesini tadilatlarla ömrünü uzatmaya devam edeceklerini ifade eden Baydemir, önümüzdeki günlerde her üç sanayi sitesinin yöneticileriyle belediye bürokratlarını bir araya getireceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2007 Salı 14:13:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AYDIN AKTÜRK IP: 81.213.237.xxx Tarih : 22.08.2007 09:23:52
BENDE BİR VATANDAŞ OLARAK DİYARBAKIRDAKİ OTO GALERİCİLERİNİN ŞEHİR İÇİNDEN ÇIKARILMASINI İSTİYORUM.ÇOK KÖTÜ BİR GÖRÜNTÜ VERİYOR KALDIRIMLAR RESMEN İŞGAL EDİLMİŞTİR.KALDIRIM TAŞLARI RESMEN KIRILMAKTADIR.SAYIN BAŞKANIMIZ BİRGÜN ALAYDAN BAŞLAYIP TOPTANCILAR GIDA SİTESİNE KADAR GEZMESİNİ VE GÖRMESİNİ İSTİYORUM.BİR AİLE BU YAZIN BALKONLARDA OTURAMIYOR BİNA ALTLARI RESMEN KAHVEHANE GİBİ GALERİ DOLU.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLERİMİ SUNARIM.UMARIM EN KISA ZAMANDA BAŞKANIMIZ İLGİLENECEKTİR.