8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Baydemir'e 1 yıl hapis istemi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir hakkında, belediyeye ait ambulansla bir PKK'lının cenazesini taşıttığı iddiasıyla 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Belediyeye ait ambulansla bir teröristin cenazesini taşıttığı gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin yaptığı inceleme sonucu hakkında soruşturma açılması kararlaştırılan Baydemir ve 3 belediye çalışanı ile ilgili iddianame tamamlandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklar Belediye Başkanı Baydemir ile Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkan Vekili Zülfü Atlı, Personel ve Eğitim Daire Başkan Vekili Mübecel Günaçtı ve Mezarlıklar Şube Müdürü Cüneyt Gültekin’in, 2005 yılının Mart ayında, güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada ölü ele geçirilen terör örgütü üyesi Abdullah Deniz’e ait cenazenin, belediyeye ait ambulansla Diyarbakır’dan defnedileceği Gaziantep’e kadar nakledilmesi için izin verdiği belirtildi.

İddianamede ayrıca, cenaze naklinde kullanılan aracın sürücüsüne de Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı hesabından 16,80 YTL geçici görev yolluğu ödemek suretiyle belediyeyi zarara uğrattıkları kaydedildi.

İddianamede, sanıklar hakkında 237 sayılı Taşıt Kanunu’nun 16. maddesine aykırı davrandıkları gerekçesiyle 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açılması istendi. Yargılamaya önümüzdeki günlerde başlanacak.
.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2006 Salı 11:51:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?