8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Baydemir'e Erbil desteği

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, seçimlerdeki başarısından dolayı tebrik ziyaretine gelen Kuzey Irak'ın Erbil Vali Yardımcısı Tahir Abdullah ve Erbil Belediye Başkanı Sıtkı Zirari başkanlığındaki heyeti makamında kabul etti.

Vali Yardımcısı Tahir Abdullah yeni dönemdeki görevinden dolayı Baydemir'e başarı dileklerinde bulunarak, aldıkları oy oranına ilişkin kendilerini tebrik etti. Diyarbakır'ı oldukça gelişmiş ve güzelleşmiş olarak bulduklarını söyleyen Tahir Abdullah, yeni dönemde kentin daha da güzelleşeceğine inandıklarını söyledi. Baydemir de ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, kutlamalarından dolayı heyete teşekkür etti. Baydemir "Seçim sonuçlarıyla Diyarbakır halkı bir kez daha yüzümüzü ak çıkardı. Biz de halkımıza layık olmaya çalışacak, hizmetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz" diye konuştu.

Heyet, Baydemir'e Erbil kalesinin nakşedildiği bir bakır tabak hediye ederken Baydemir, Erbil ve Diyarbakır kalelerinin kardeş olduğunu söyledi. Baydemir de heyete içerisinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği'nin (GABB) turizm rehberi ve belediyenin yayın organlarının bulunduğu birer çanta hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 13:25:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?