5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Baydemir'in eşine 2 yıl hapis istemi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in eşi ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkan Yardımcısı Avukat Reyhan Yalçındağ Baydemir hakkında "Yargı görevini yapanı etkileme" suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Baydemir'in Mersin'de 2005 yılında DEHAP il örgütünce düzenlenen nevruz kutlamaları sonrasında Türk bayrağını yakma girişiminde bulunan 6 sanığın yargılandığı ve tahliye edildiği Mersin 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunduğu belirtildi.

İddianamede, sanık Baydemir'in, açıklamasındaki "Bu çocuklar bu olayın aslında sanığı değil, mağduruydu. Suçun bilincinde değildirler. Tahliye kararını olumlu ve umut verici buluyoruz. Bize göre bu bir senaryoydu" sözlerinin, kamuoyunun hassasiyet gösterdiği ve halen yargılaması devam eden olayla ilgili adaleti etkileyecek nitelikte açıklama olduğu ifade edilerek, sanığın bununla savunma sınırını aştığı belirtildi.
A.A.
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2007 Salı 13:58:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?