7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Baydemir'in Hollandalı misafirleri

Hollanda'nın Deventer Belediyesi'nden bir heyet Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret ederek iki belediye arasında işbirliği geliştirmek istediklerini söylediler.

Deventer Belediyesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Johan Kuiper, Entegrasyon Daire Başkanı Zafer Aydoğdu ve İtfaiye Proje Yerel Koordinatörü Jelle Verheij, koordinasyonun Hollanda Belediyeler tarafından sürdürülen 'Türkiye'de İtfaiyenin Bölgesel Gelişimi Projesi' kapsamında Diyarbakır'a geldiler.

Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği (GABB) ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği olanaklarını araştırmak ve geliştirmek üzere Diyarbakır'da olduklarını ifade eden Johan Kuiper, 2007 yılında başlatılan projenin amacının bölgedeki itfaiye teşkilatlarının mevcut yapılarını ortaya çıkarmak, sorunların çözümü konusunda proje geliştirmek olduğunu söyledi.

Projenin birinci etabını başarıyla tamamladıklarını belirten Kuiper, üç yıl sürmesi planlanan ikinci etabının 'Bölgedeki İtfaiyenin Kapasitesini Geliştirmek, Eğitim Danışmanlığı Desteği ve Kültürel İşbirliği'ni içerdiği ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de Diyarbakır'ın bölge açısından önemli bir role sahip olduğunu belirterek, "Diyarbakır'ın aldığı her deneyim, bölgenin diğer illerine sirayet ediyor. Hem GABB hem de Büyükşehir Belediyesi olarak itfaiye dahil olmak üzere yeteri düzeyde çalışma deneyimine ve bu deneyimi aktarma gücüne sahibiz" dedi.

Her geçen gün yeni belediyelerin dahil olduğu GABB'ı bir fırsat olarak değerlendiren Baydemir, Deventer Belediyesi ile çalışma yapmaya hazır olduklarını kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2009 Pazar 16:30:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?