7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Baydemir'in Tanzanyalı ziyaretçileri

Kültürel paylaşım amacıyla Diyarbakır'a gelen Tanzanyalı öğrenciler, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i makamında ziyaret etti.

Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği (DİGİAD) Başkanı Aziz Nart ve yönetim kurulu üyelerinin Tanzanya, Dubai ve Zanzibar'daki okullara yapmış oldukları ziyaretlerin ardından iadeyi ziyarette bulunan Tanzanyalı öğrenciler Diyarbakır'da ağırlandı.

Çeşitli kurum ziyaretlerinde bulunan öğrenciler, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i makamında ziyaret etti. DİGİAD Başkanı Aziz Nart, 4 günden beri öğrencilerin Diyarbakır'da olduğunu ve kentin kültüründen çok etkilendiklerini söyledi.

Öğrencilerin kente yaptıkları ziyaretin kültürel etkileşim açısından çok faydalı olduğunu ifade eden Nart, öğrencilerin Mardin, Urfa ve Adıyaman'ın ardından İstanbul'dan ülkelerine döneceklerini belirtti. Nart ayrıca kendilerini kabul ettikleri için Baydemir'e çok teşekkür etti.

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Baydemir, Diyarbakır'ın derin kökleri ve kültürü olan bir kent ve Ortadoğu'nun cazibe merkezi olduğunu söyleyerek, öğrencilere Diyarbakır Surlarını ve Güneş Evi'ni ziyaret etmelerini tavsiye
etti.

Baydemir, "Hangi dil, hangi etnik köken, hangi renkte olursak olalım yeryüzünde yaşayan herkes kardeştir. O nedenle siz kardeşlerimi burada ağırlamaktan memnun oluruz. Umarım mümkün olur da bir gün biz de sizi ziyarete geliriz" dedi.

İnsanlığa karşılıksız, çıkarsız ve beklentisiz hizmet etmenin hak olana hizmet etmek olduğunu söyleyen Baydemir, "İnsanların kendi özünü koruyarak, özlerine dokunmadan geleceğe hazırlamak bana göre çok değerlidir. Farklılıkların bir arada oluşu ve gelişimi dünya barışına katkı sunacaktır. Birbirini tanıyan farklılıklar arasında barış elçilerinin oluşması ben inanıyorum ki aydınlık gelecek için çok önemli bir aktivite olacaktır" diye konuştu.

Tanzanya'daki Türk kolejlerinde okuyan öğrenciler, Diyarbakır'ı çok sevdiklerini söyledi. İbrahim adlı öğrenci Diyarbakırspor taraftarı olduğunu belirterek "Ağlama yar" adlı Diyarbakır türküsünü seslendirdi. Daha sonra DİGİAD adına Baydemir'e isminin yazılı olduğu bir dokuma kilim hediye edilirken, öğrenciler de kendi geleneksel el sanatları olan ahşap bir heykel hediye etti. Baydemir ise öğrencilere çiçek ve el dokuması şal armağan etti.

Ardından Baydemir ve öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 11:22:40
Güncelleme :10 Ocak 2009 Cumartesi 11:27:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?