7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Bayram şekerlerine dikkat

Diyarbakır Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dahiliye Uzmanı Dr. Şener Cihan, tipbir diyabetli çocukları olan ailelerin bayram süresince dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, "Kalitesiz bayram şekerleri cilt döküntülerinden astıma kadar birçok hastalığa neden olabilir" dedi. 

Bayram şekeri alınırken dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Dr. Cihan, "Hijyenik ortamda üretilmeyen bayram şekerleri, maalesef sağlığa zararlı maddeler de içermektedir. Bu şekerlerin yapımında genellikle renklendirici ve kimyasal maddeler kullanılmaktadır. Bu maddeler çok fazla tüketildiğinde sindirim bozukluğuna yol açacağı gibi, alerjiye yatkın olanlarda alerjik reaksiyonların gelişimine neden olabilir. Bu reaksiyonlar cilt döküntülerinden astım hastalığına kadar neden olabilir. Kaliteli şekerleri de fazla tüketmek, özellikle çocuklarda şeker düzensizliklerine neden olabilir. Tipbir diyabetli çocukları olan ailelerin, bayram süresince dikkatli olmaları gerekir" dedi.
Şeker hastası olan yetişkin bireylerde de aynı sorunla karşı karşıya kalmakta olduklarını söyleyen Dr. Şener Cihan, "Gelenek ve göreneklerimizde, bayram ziyaretlerinde misafirlerimize tatlı ikramında bulunulmaktadır. Ancak şeker hastaları, şekerlerinin yükselme riskini göz önünde bulundurarak bu ikramların kabulünde daha dikkatli olmalıdır. Özellikle bayram süresince kendilerini iyi hissetmeyen şeker hastalarının, şeker takiplerini daha sık yapmaları gerekmektedir" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2006 Salı 12:43:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?