7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Bayramda beslenmeye dikkat

BAYRAMDA BESLENMEYE DİKKAT

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Ataman, Ramazan Bayramı nedeniyle, vatandaşların herhangi bir sağlık problemi yaşamamaları için yeterli ve dengeli beslenmenin gerekli olduğunu söyledi.

Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Ataman, Ramazan Bayramı dolaysıyla beslenme değişikliği nedeniyle, vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulundu. Dr.Ataman, "Aşırı beslenme, dost-akraba ziyaretleri sırasında çoğu zaman normal zamanlarda olduğundan çok daha fazla tatlı, gazlı içecek ya da çay, kahve, kuruyemiş, yemek yenilmesi nedeniyle sağlık sorunlarının bayram günlerinde daha fazla yaşanmasına neden olabilmektedir" dedi.

İkram edilen tatlıların çoğunlukla hamur tatlıları olduğunu, bu tür tatlıların besleyici değerleri çok yüksek olmayan ancak kaloriden zengin besinler olduğunu belirten Dr. Ataman şöyle konuştu:

"Bu nedenle hamur tatlılar yerine sütlü tatlılar ve meyvenin tercih edilmesi gerekli. Mutlaka sabah kahvaltısı yapılmalı ve kahvaltıda peynir, zeytin, bal, yumurta, tereyağı, kepekli ekmek, süt, çay gibi besinler tercih edilmelidir. Çok ağır olmayan bir öğle yemeği, ikindi vakti hafif bir kahvaltı, ağır olmayan bir akşam yemeği sonrasında meyve tercih edilmelidir. Öğünlerde ağır, yağlı ve tuzlu yemekler ile kızartmalardan kaçınılmalı, bunların yerine sebze yemekleri, gibi daha sağlıklı besinler

tüketilmelidir. Güne kahvaltı yapılarak başlanmalı Kahvaltının günün en önemli öğünü olduğu unutulmamalıdır. Sıvı alımına dikkat edilmeli ve günde yaklaşık 1.5-2 litre su içilmelidir. Bağırsak hareketlerinin düzenlenmesi amacıyla sebze ve meyve tüketimi arttırılmalıdır. Bayram için hazırlanan değişik türde ve tatta besinler karıştırılmadan tüketilmelidir."

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2010 Salı 14:19:04
Güncelleme :7 Eylül 2010 Salı 23:00:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?